Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Qnap QMiroPlus-201W + QMiro-201W: NAS-kombi til det lille kontor

Qnap lancerer et unikt mesh-system, hvor routeren også er en NAS. Hvem kan forestille sig et (hjemme)kontor uden en router og en NAS til backup og fildeling? Nej, vel?.

Af Knud Søndergaard, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Sådan kan QNAP-folkene have tænkt, da de tilføjede et mesh-system. Da Qnap har valgt at satse på de kompakte 2,5”-lagringsmedier gerne med ssd-teknologi, er enheden blevet mindre end firmaets traditionelle netværksharddiske.

Hertil kommer den matchende QMiro-201W-satellit.
Mesh-systemet er AC2200-klassificeret, altså Wi-Fi 5, men heldigvis med tre frekvensbånd og en maksimal total båndbredde på 2,2 Gbps. Der er fire 1G RJ45-porte er der to USB 3.2 Gen 1-porte og en dedikeret 2.5G Host-port til NAS-sektionen. Flot.

Opsætningen fra en app kan virke omstændelig, men vi kom fint i mål på 10 minutter, da vi opdagede, at vores smartphone skulle være helt tæt på enhederne.

Mesh-systemets dækning af vores testmiljø må betegnes som tilfredsstillende i betragtning af, at det er Wi-Fi 5, og det vil være fint i forbindelse med en internetforbindelse på op til 500 Mbps.