Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Ingen planer for genanvendelse af gammel it i danske virksomheder

Næsten alt gammelt it-udstyr kan genanvendes i større eller mindre grad. Men danske virksomheder har ikke en plan for, hvordan det skal ske, og dermed går de glip af et stort it-miljøpotentiale.

Af Lars Bennetzen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Fokus på bæredygtighed i virksomheder bliver større, men det er langt fra alle, der er kommet med på vognen, ikke mindst når det kommer til genanvendelse af gammelt, udslidt it-udstyr.

Det står at læse i det seneste regnskab fra 3 Step IT A/S, der i over 20 år har arbejdet med grøn omstilling inden for it-branchen.

”I 98 procent af tilfældene kan vi gøre enhederne til et aktiv igen ved at genanvende dem på andre markeder, mens de resterende to procent bliver splittet op, udvundet og genbrugt til produktion af nyt udstyr. Der er altså store miljøgevinster at hente ved at tænke en livscyklusløsning ind allerede i indkøbsprocessen af nye enheder,” forklarer salgsdirektør i 3 Step IT Morten Rooed Hansen i en meddelelse.

Kun 37 procent har en plan

3 Step IT har gennemført en markedsundersøgelse, der afslører, at kun 37 procent af de adspurgte nordiske virksomheder har en færdig plan for at reducere deres elektronikaffald, hvad 3 Step IT kalder for e-waste.

”Selvom flere af vores kunder har udvidet deres engagement inden for det seneste år, er der fortsat mange danske virksomheder, som kunne have gavn af at tænke livscyklus ind for både deres eksisterende it-enheder og fremtidige indkøb,” forklarer Morten Rooed Hansen.

Han påpeger samtidig, at det ikke behøver være så svært for danske virksomheder at bliver mere grønne.

Ind tidligt i indkøbsprocessen

Han opfordrer til, at livscyklus skal tænkes ind meget tidligt i indkøbsprocessen. Samtidig kan det være afgørende, at der dannes et samlet overblik over de enheder, som ligger og samler støv på lagre, og hvilke enheder virksomhederne faktisk har brug for.

”Når de indledende manøvrer er på plads, bliver det meget nemmere at definere en plan for, hvor længe udstyret skal i brug, og hvad der skal ske med enhederne efterfølgende. Det er slet ikke så svært at komme i gang, som mange frygter, når bare de får den rette hjælp og de rigtige værktøjer,” mener Morten Rooed Hansen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere