Artikel top billede

(Foto: LightShip)

Ugen i tech: Lightship L1 camping-vognen ligner den ultimative gadget / Få klassisk musik-streaming med ny Apple-app / Nu kan du afstands-snave med en robot-mund

Ugen i tech: Lightship L1 camping-vognen ligner den ultimative gadget / Få klassisk musik-streaming med ny Apple-app / Nu kan du afstands-snave med en robot-mund

Gadgets kommer i forskellige størrelser. Blandt de allerstørste du kan opdrive er nok Lightship L1 campingvognen, som udmærker sig ikke blot ved at være en avanceret fremtidskaravane, men også ved at være den ultimative følgesvend på farten.

Her er tale om 8,3 gange 2,6 meter luksus med en variabel loftshøjde, der varierer mellem 2,02 og 2,55 meter, alt efter den er optimeret til at være aerodynamisk under kørsel farten eller optimeret til at give maksimale pladsforhold. Totalvægten lyder på i alt 3,4 tons, når den er fuldt lastet.

Oppe på taget og langs det foldbare tag er solpaneler, der kan generere op til 3 kW. Strømmen kan lagres på det ombordværende batteri på hele 80 kWh.

Det massive batteri kan drive et væld af elektriske maskiner ombord, lige fra flere induktionskogeplader, udendørs køkken-ø, opvaskemaskine og ovn. Soltaget kan endda give mulighed for at oplade en eventuel elbil eller hjemmet, hvis den holder i indkørslen.

Batteriet skulle samtidig kunne drive en elmotor, der assisterer under kørslen, så strøm- eller batteriforbruger hos den bil, der trækker, ikke stiger synderligt ved de første 480 kilometer.

Inde i kabinen satses der massivt på store panorama-vinduer, minimalistisk design som giver sengeplads til mellem fire eller seks personer alt efter konfiguration.

Er du solgt på idéen, kan L1 karavanen forudbestilles nu til 125.000 amerikanske dollar, svarende til 874.000 danske kroner. En billigere variant til 118.400 dollar skulle komme på sigt.

Bag campingvogn-selskabet er tidligere Tesla- og Rivian-ingeniører, Ben Parker og Toby Kraus.

¬Få klassisk musik-streaming med ny Apple-app

Apple lancerer denne måned en ny dedikeret streaming-app til fans af klassisk musik.

App’en hedder ’Apple Music Classical’ og er skabt med et særligt fokus på de klassiske musikgenrer, hvor dan søges blandt fem millioner klassiske stykker musik.

Kvaliteten er op til 192 kHz og 24-bit med Hi-Res Lossless komprimering. Heriblandt er tusindvis af værker optaget med omsluttende 360-graders lyd.

App’en debuterer den 28. marts og vil kræve et Apple Music abonnement, for at få fri streaming.

Apple Music Classical kan forudbestilles her.

Nu kan du afstands-snave med en robot-mund

Langdistance-forhold kan være svære at fastholde, men det agter en kinesisk start-up at gøre om på, med udviklingen af en robot-mund, hvor bløde kys kan sendes mellem brugere igennem robotiserede silikone-læber, skriver CNN Business.

Indbyggede tryksensorer registrerer, hvordan kysset gives og forsøges genskabt i den modtagerenden. Dertil kommer registrering og gengivelse af lyden fra begge kyssende.

Den småklodsede enhed gør sit forventelige virale indtryk på landets sociale mediet, hvor chok og forfærdelse er gengående reaktioner.

Manden bag prototypen Jinag Zhongli har siden 2019 haft patent på opfindelse, men der ikke lykkedes ham at kommercialisere enheden inden patentets udløb i januar 2023.

Lang-distance snaveri er dog ikke udelukket, da en lignende enhed, kaldet ’Kissinger’ kan erhverves på den kinesiske netbutik Taobo, hvor den løber op i 288 kinesiske yuan, svarende til godt 290 kroner.