Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Aarhusiansk it-selskab solgt til mediekoncern / Apple trækker beta-version af iOS tilbage / Elprisen når højeste niveau i to år i aften

Aarhusiansk it-selskab solgt til mediekoncern. Apple trækker beta-version af iOS tilbage. USA hælder milliarder i mikrochips. Elprisen når højeste niveau i to år i aften.

Det er fredag, stormen er forbi, det meste af landet er dækket af sne, og nu er ugens sidste morgenbriefing fra Computerworld hermed landet i din indbakke.

For sidste gang i denne omgang er det Thomas Møgelbjerg, der sidder bag tasterne. Fra på mandag overlader jeg morgenbriefingen til min kollega Niels De Boissezon.

Godmorgen, god læselyst og god weekend.

Aarhusiansk it-selskab solgt til mediekoncern

FK Distrubition, der fylder vores postkasser med tilbuds-og ugeaviser og driver den digitale platform minetilbud, køber nu den aarhusianske softwarevirksomhed Avious.

Aviou udvikler softwareværktøjer til online publikationer, der gør det nemmere for virksomheder at udgive digitale kataloger samt at håndtere og markedsføre tilbud.

”Med købet af Avious aktiviteter åbner vi for nye muligheder, hvor kunder inden for detailhandel, direct-to-consumer brands og e-commerce blandt andet kan opdatere deres digitale katalog fra time til time, præsentere videoindhold og målrette indholdet mod den enkelte forbruger,” siger Andreas Hald, administrerende direktør i FK Distribution i en pressemeddelelse.

FK Distribution er en del af North Media-koncernen, der blandt andet også ejer BoligPortal og jobportalen Ofir.

Ifølge det centrale virksomhedsregister har Aviou fire ansatte.

Apple trækker beta-version af iOS tilbage

Tre timer efter frigivelsen af den anden betaversion af iOS 17.3 og iPadOS 17.3 har Apple trukket opdateringerne tilbage.

Det sker efter, at flere brugere af betaversionen har rapporteret, at deres enheder sidder fast i en ”boot-loop” – altså hvor enheden aldrig færdiggør opdateringen.

Den eneste løsning på problemet ser ud til at være at gendanne enheden, hvilket er grunden til, at Apple har trukket opdateringen tilbage.

Når fejlen er løst, vil Apple frigive betaversionen igen, skriver Apple-mediet Macrumors.

USA hælder milliarder i mikrochips

Et kunstig intelligens-kapløb, et kvantecomputer-kapløb og et mikrochip-kapløb. Der sprintes hårdt mod at være blandt de førende inden for fremtidens teknologier, og nu bruger USA 162 millioner dollar – 1,1 milliarder kroner – på at booste produktionen af mikrochip.

Det er tal, der er svære at forholde sig til, men formålet er at sikre amerikansk produktion af mikrochips til forbruger- og forsvarsindustrien i USA.

USA har de seneste år forsøgt at tage en del af mikrochipproduktion hjem til landet for derved at undgå at skulle købe mikrochips fra blandt andet Kina. Det skriver Reuters.

De mange millioner dollar er den anden tildeling i "Chips for America"-programmet, der lyder på i alt 52,7 milliarder dollar, som den amerikanske kongres godkendte i august 2022 for at støtte halvlederproduktion og -forskning i USA.

Elprisen når højeste niveau i to år i aften

Vi slutter morgenbriefingen af med en ikke så it-agtig nyhed.

Men der skal strøm til at holde liv i teknikken, og i aften, fredag, stiger elprisen til det højeste niveau i over to år.

Det går hårdest ud over Østdanmark, der skal betale 3,9 kroner per kWh i timen mellem klokken 17 og 18. Det skriver Børsen.

Dog skal der ud over den rene elpris betales elafgift, tariffer og moms, og derfor ender den samlede elpris i tidsrummet i Hovedstadsområdet på knap 7,5 kroner per kWh.

Så der er god grund til at koble af med en fysisk bog og et sterinlys på denne første fredag i 2024. God weekend.