Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: unsplash)

Det er valentinsdag - kærligheden blomstrer i algoritmernes tid

Klumme: Har du brugt en digital datingtjeneste til at finde kærligheden? Sandsynligheden er stor. I anledningen af valentinsdag dykker jeg ned i digital matchmaking og betydningen AI i vores kærlighedsliv.

Denne klumme er et debatindlæg og er alene udtryk for forfatterens synspunkter.

I en tid, hvor kunstig intelligens (AI) bliver mere og mere integreret i vores hverdag og arbejde, er det ikke overraskende, at AI også sniger sig ind i vores kærlighedsliv.

For eksempel har data og dataanalyse længe spillet en rolle i ’matchmaking’ på diverse datingapps og hjemmesider.

Faktisk er jeg ret overbevist om, at vi er mange, der har mødt både tilfældige flirts og etableret langvarige forhold ved hjælp af algoritmer.

Det kan i min omgangskreds tælles på mere end en hånd, hvor mange gange jeg har hørt sætningen "vi ville aldrig have mødt hinanden, hvis det ikke det havde være for [indsæt valgfri datingtjeneste]".

Takket være udviklingen inden for kunstig intelligens bliver disse kærlighedsmatchende algoritmer stadig mere sofistikerede, hvilket teoretisk set gør det lettere end nogensinde at finde den perfekte partner – så lad os forsøge at dykke ned i AI’s indflydelse på vores kærlighedsliv.

AI som potentiel kærlighedsassistent og -coach

Ligesom AI allerede assisterer os i vores professionelle virke, så kan AI hjælpe med at optimere vores online profiler og den måde, vi udtrykker os på, hvilket i mange tilfælde gør vores profiler mere attraktive for potentielle matches.

Tager man skridtet videre, så kan man også forstille sig AI som en slags virtuel coach, der hjælper os med at navigere i kærlighedslivets mange facetter baseret på vores personlige præferencer, erfaringer og grundlæggende værdier.

Livline til langdistanceforhold

AI kan være en velkommen livline, når det kommer til at skabe gode betingelser for hårdtprøvede langdistanceforhold.

Ved at analysere kommunikationsmønstre kan AI til eksempel foreslå det mest passende tidspunkt for opkald og -videomøder eller give anbefalinger til oplagte samtaleemner baseret på fælles interesser.

På samme måde kan AI anbefale oplagte online oplevelser og film eller skabe virtuelle 3D-miljøer, hvor drømmedates kan udleves.

Online terapi for knuste hjerter

AI kan også tilbyde støtte, når kærlighedslivet ikke udfolder sig som man drømte om.

AI-drevne apps kan for eksempel tilbyde terapeutiske sessioner, og hvem vil ikke gerne have en lydhør AI-makker, der styrker selvværdet og som uanset tid og sted står klar med gode råd og opmuntring?

Hvad med en AI-partner?

Med den hurtige teknologiske udvikling er det heller ikke utænkeligt, at vi i fremtiden vil se reelle tilfælde af AI-kærlighedsforhold.

På nettet er det muligt at finde flere tilfælde af mere eller mindre seriøse forsøg på at indlede forhold med AI, så hvorfor ikke?

Studier viser, at vi mennesker ikke skelner mellem at blive mødt med simulerede følelser og rigtige følelser. Det betyder, at vi rent faktisk kan opleve at få følelser for AI, i de tilfælde AI møder os kærligt, forstående og i sync med vores inderste drømme og ønsker.

Vigtigheden af autentiske relationer

På trods af AI’s fortræffeligheder er der dog i min optik intet vigtigere end vaskeægte mellemmenneskelig kærlighed.

Hvis vi lader AI have for meget indflydelse på vores kærlighedsliv, så tror jeg, at vi risikerer at miste den sande værdi af vores relationer, som i mange tilfælde er kendetegnet ved spontanitet og nærvær.

Derfor mener jeg også, at vi bør være påpasselige, når vi kombinerer AI og kærlighed og altid sikre os, at teknologien er sikker at benytte for alle os brugere.

Stil krav til din AI-udbyder

Har du set lyset i AI i kombination med kærligheden, så stil dig selv nogle relevante spørgsmål: Hvem står bag? Hvilke potentielt sårbare oplysninger giver jeg i bytte? Lever min tjeneste op til gældende lovgivning på området?

Hvis du vurderer din tjeneste som sikker, så fortsæt endelig med at udforske kærligheden med AI, men overvej måske alligevel næste gang, at du er på date at lade mobiltelefonen blive hjemme og give plads til den ægte person i RL.

Klummer er læsernes platform på Computerworld til at fortælle de bedste historier, og samtidig er det vores meget populære og meget læste forum for videndeling.

Har du en god historie, eller har du specialviden, som du synes trænger til at blive delt?

Læs vores klumme-guidelines og send os din tekst, så kontakter vi dig - måske bliver du en del af vores hurtigt voksende korps af klummeskribenter.