Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

4K videokameraet leverer høj kvalitet men størrelsen betyder også, at det er bedst egnet til en stor skærm mere end en laptop. (Foto: HP PR)

Test: Dejligt med et web-kamera, der kan bruges til mere end videomøder

Når du benytter HP-s 965 webcam er det mest modtageren, der får glæde af herlighederne med flotte farver, smart styring og høj skarphed.

Når du benytter et webcam, skal det bare fungere. Reelt er det ellers bare modtageren, der får glæde af kvaliteten.

For fremstår du professionelt, vil den virksomhed, som du repræsenterer, også fremstå ligeså.

HP 965 er et webcam, der er gearet mod netop business-brug og i lige så høj grad et kamera til streaming af produktinformation, som det også er et traditionelt webcam.

God AI-integration

Hvem har ikke prøvet, at side i et videomøde, hvor dem, du sidder i virtuelt møde med, har et ringe billede, hvor der eksempelvis ikke zoomes korrekt ind.

Det er ikke ligefrem grobund til et bedre samarbejde.

Så sel vom det ikke er en dealbraker, så er det alt andet lige vigtigt, at du fremstår som en, der har styr på det tekniske.

Det samme gælder ved optagelser af små videoer af produkter eller andet til kunder. Det skal fremstå professionelt.

Et er at farverne står korrekt, det er lige så meget, at autofokus, lyd med mere bare spiller. Kvaliteten af kameraet kombineret med den vigtige driver/software er vigtig her.

Det fine ved HP-kameraet er, at den bag programmet kører nærmest uden, at du opdager det og reelt ikke behøver de store justeringer, før det hele kører helt perfekt.

Indbygget kunstig intelligens sikrer her, at beskæringen af synsfeltet sker uden bratte overgange, mens autofokus foregår både præcist og hurtigt.

På dette punkt er HP ikke unik – mange gør det lige så godt. Men dette kamera falder på ingen måde igennem - det er faktisk blandt klassens bedste.

Stor fleksibilitet

Det godt ni centimeter lange webcam er samtidig solidt bygget, mens det sidder lige så solidt fast med sin stærke og fleksible fod.

Det hele tilsluttes på enkel vis via det tykke og lækre medfølgende USB-kabel, som af samme grund ikke er så fleksibel. Men det er altså kvalitet.

Kameraet er let at fæstne oven på en større skærm, men opleves lidt overdrevet i størrelse, når det klemmes ovenpå en laptop. Så det er mere et kamera til kontoret end til felten.

Der kan dog tilkøbes et stativ, der kan styres ret præcist. Det kan blandt andet vippes 90 grader op og ned.

Ser i mørke

Den fleksibilitet, der tilbydes med HP's 965 webcam, kombineres med et kvalitetsbillede.

Her tilbydes et kamera med høj lysfølsomhed (og en blænde på f/2.0), hvilket betyder, at du kan opnå gode og støjfri optagelser uden brug af professionelle spotlys eller andet besværlig lyssætning.

Derfor kan HP's webcam - ud over at være et fint webkamera - også anses som et arbejdsredskab til dig, der ønsker at lave instruktionsvideoer eller lignende.

Live streaming foregår let og op til 4K, men kameraets software detekterer selv forbindelsen, og kan justere undervejs. Selv i Full HD er kvaliteten og farverne stadig flotte.

En af de bedre i klassen

Kameraet er som nævnt ikke unikt, men et af de bedre på markedet i sin klasse.

Til en pris på 1.752 kroner er det derfor mere end godkendt, hvorfor jeg vil honorere det med et fuldt fortjent fire-tal.


Loading ikon