Chipgiganten Intel fortsætter sin massive nedskaleringsplan og vil frem mod årets udgang reducere sin globale medarbejderstab fra 96,400 til 75.000.
Det svarer til et jobtab på omkring 22 procent, hvilket er langt flere end tidligere meldt ud.
Meldingen kommer i forbindelse med selskabets kvartalsregnskab, der udkom i går aftes dansk tid, hvor Intel samtidig forudser et større tab i tredje kvartal end analytikere havde ventet. Det skriver Reuters.
Ifølge Intel skyldes den markante reduktion i medarbejderstaben et større strategisk opgør med tidligere tiders kurs.
Selskabets nye topchef Lip-Bu Tan, der overtog roret tidligere i år, er i gang med en omfattende omstilling for at genvinde konkurrenceevnen og mindske det efterslæb til rivaler som Nvidia.
Over 20.000 har allerede forladt selskabet
I juni måned meldte Intel ud, at man ville fjerne 15 procent af medarbejderne, svarende til omkring 14.500 tusinde.
Med den nye melding vil selskabet altså nedlægge yderligere 21.400 stillinger. Det vil dog primært ske gennem naturlig afgang, hvor medarbejdere der frivilligt siger op, ikke vil blive erstattet af nye, melder Intel.
Intel gennemførte tidligere i denne uge en fyringsrunde, hvor over 5.000 ansatte mistede jobbet i selskabets afdelinger i Californien, Oregon, Texas, Arizona og Israel.
Samlet set har mere end 20.000 medarbejdere nu forladt selskabet det seneste år, som led i en plan om at reducere omkostningerne med 10 milliarder dollar – svarende til cirka 67 milliarder kroner.
”Som vi annoncerede tidligere i år, tager vi skridt til at blive en mere slank, hurtig og effektiv virksomhed,” lød det i en udtalelse fra Intel tidligere på ugen.¨
Satser på ny chip-proces
Trods et større tab end ventet leverede Intel en omsætning på 12,9 milliarder dollar, hvilket var bedre end ventet og satte punktum for fire kvartaler i træk med faldende salg.
Intel satser nu hårdt på at genetablere sig som teknologisk frontløber med en ny chip-produktionsproces kaldet 14A, som skal tiltrække store eksterne kunder.
Dermed bevæger selskabet sig væk fra 18A-teknologien, som tidligere CEO Pat Gelsinger brugte milliarder på at udvikle.
Samtidig har Intel besluttet at frasælge 51 procent af selskabets Altera-division for 4,46 milliarder dollar, og selskabet er i gang med at udskille sin chipfabrikationsenhed, Foundry, som et selvstændigt datterselskab.
Satsningen skal være med til at give Intel et mere fokuseret og effektivt setup, som både kan matche rivalerne og genvinde momentum i en tid, hvor væksten i PC-markedet er uforudsigelig, og AI-investeringerne i høj grad går til Nvidia og AMD.
Intels aktie falder med cirka seks procent efter kvartalsregnskabet.