Webudviklere på nippet til at blive selvstændige

LØNSTATISTIK: 36 procent af webudviklerne overvejer at kvitte det faste job og starte egen virksomhed.

På ét punkt ligger landets fastansatte webudviklere i spidsen, og det er når det gælder lysten til at bryde ud som selvstændig.

Af 50 spurgte svarer de 18, at de overvejer at starte egen virksomhed. Så mange potentielle iværksættere findes ikke tilnærmelsesvis i nogen af de øvrige ni stillingskategorier i undersøgelsen.

Webudviklere er et temmelig sammensat folkefærd, som placerer sig jævnt hen over stort set alle svarmuligheder. Således kan der ikke sættes en entydig finger på, hvordan en webudviklers uddannelsesbagrund generelt ser ud, for generalisering er helt umulig.

Får du for lidt?

Computerworld har taget pulsen på it-folkets lønninger - lige til at bruge før næste lønforhandling eller jobsamtale.

- It-chef
- Programmør/ systemudvikler
- It-salgskonsulent
- It-projektleder
- Systemkonsulent
- Implementerings- konsulent
- It-sikkerhedsansvarlig
- Netværksansvarlig
- Webudvikler
- It-supporter

Lidt flere end halvdelen har dog mindst en kort videregående uddannelse og hele 24 procent har taget en lang videregående uddannelse. Den gruppe tjener mere end 5.000 kroner mere om måneden end de webfolk, som har en kort videregående uddannelse.

Jobskifte sker relativ hyppigt for en webudvikler. 14 procent fandt nye græsgange sidste år. De allerfleste, 86 procent, har ikke rundet de 50 år endnu.

BONUSINFO - WEBUDVIKLER

Næsten hver tredje webudvikler mener, at både lønniveau og lønudvikling er utilfredsstillende. Men kun to procent søger aktivt et nyt job.

Plads i lønhierarkiet: 9
Gennemsnitsløn: 31.126 kroner
Lønstigning i 2005: 4,5 procent

Hent hele lønstatistikken (PDF, 110 KB)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere