Ringe gage til it-salgskonsulenter uden provision

LØNSTATISTIK: Er du sælger bør du satse på provisionsaflønning, hvis løncheckens størrelse vel at mærke har en betydning.

Selv når man piller de mest ekstreme, høje lønninger til it-konsulenter ud af statistikken, er der ingen tvivl: Provisionslønnede sælgere formelig skovler penge ind i forhold til deres fattige, fastlønnede fæller.

De fastlønnede it-salgskonsulenter, som Computerworld har talt med, får i gennemsnit en månedsløn på godt og vel 33.500 kroner. Også en slags penge, men for slet, slet intet at regne i sammenligning med deres provisionslønnede kolleger, som i snit henter en månedlig hyre på over 65.000 kroner.

Som for at føje spot til skade, er de fastlønnede sælgere endda faldet marginalt i løn i forhold til 2004, og fik sidste år 0,2 procent mindre.

Får du for lidt?

Computerworld har taget pulsen på it-folkets lønninger - lige til at bruge før næste lønforhandling eller jobsamtale.

- It-chef
- Programmør/ systemudvikler
- It-salgskonsulent
- It-projektleder
- Systemkonsulent
- Implementerings- konsulent
- It-sikkerhedsansvarlig
- Netværksansvarlig
- Webudvikler
- It-supporter

80 procent har ikke en it-relateret uddannelse, til gengæld er uddannelsesniveauet generelt højt, hvor omkring halvdelen har mindst en mellemlang videregående uddannelse, og 28 procent en lang videregående uddannelse.

BONUSINFO - IT-SALGSKONSULENT

Cirka hver fjerde it-salgskonsulent går med en iværksætter i maven og lige så mange har skiftet job inden for det sidste år.

Plads i lønhierarkiet: 3
Gennemsnitsløn: 40.250 kroner
Lønstigning i 2005: 4,7 procent

Hent hele lønstatistikken (PDF, 110 KB)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere