Ny metode kan få bugt med snyd i spil

SPECIALESKRIVERNE: Der snydes på livet løs i real time
strategy-spilmiljøet, men inden for peer to peer-teknologien er der forbedringer i sigte. To specialeskrivere er kommet på en snydesikker model.

Forfattere:
Oliver Billing, 28, og Jack Petersen, 30. Begge har en eksamen i datalogi fra DIKU (Datalogisk Institut Københavns Universitet) med informationsspykologi som bifag.

Skrev speciale om:
“Aspects of peer to peer game networks”. En undersøgelse af hvorfor der ikke findes fleres spil baseret på peer to peer-teknologien, end der gør, og hvordan man kan komme alt snyderiet i forkøbet.

Med andre ord:
– Vi undersøgte hvilke problemer, der opstår med RTS (real time strategy)-spil, der benytter en peer to peer-teknologi, og hvilken forskel det gør, at man ikke benytter en server. Dertil designede vi et dynamisk skalerbart netværk baseret på den forskning, som er om online-spil i forvejen. Det dynamiske netværk udvikler sig alt efter, hvor mange spillere, der kommer på.


Specialeskriverne
Computerworld taler hver uge med studerende på de højere it-uddannelser om indhold og brug af deres specialer. Oliver Billing skrev om "Aspects of peer to peer game-networks".
Se flere specialer

Hvad er det nyskabende i jeres speciale?
– I traditionelle peer to peer-spil kører du dit eget spil på din egen pc sammen med andres og kan med lethed hacke spillet ved at indbygge snydekoder. I vores model servicerer du andre spillere og omvendt, men altså ikke dit eget. På den måde har du ikke samme mulighed for at modificere software og snyde.

Hvordan fik I ideen?
– Vi undrede os over, hvorfor et spil som Battlefield 2 kræver så stor en server for at kunne være 64 spillere. En stor server er dyr, og derfor besluttede vi os for at gå i dybden for at se, hvor nødvendig den er. Desuden ville vi også undersøge, om man kunne gøre noget for at forhindre alt den snyd, der er i online-spilmiljøet.

Hvad er konklusionen?
– At vores måde at benytte peer to peer-teknologien er en fordel, når det kommer til snyd, men desværre kunne vores netværk ikke udvides til mere end 24 spillere i hvert spil. Det er immervæk mere, end hvad man kan i dag, dog færre end vi havde håbet på.

Hvad laver I nu?
– Jeg arbejder med en anden form for spil, kan man sige, da jeg er ansat i Danmarks Idræts-Forbund som systemudvikler. Jack brænder for at videreudvikle vores ide og funderer på at starte eget firma.

Oliver Billing og Jack Petersen fik 10 for deres speciale 3. februar.

Læs mere om specialet på www.p2pgamenetwork.com

HVAD ER DIT SPECIALE?

Har du skrevet et speciale, er du i gang med et, eller kender du nogen, der skriver på et interessant speciale på en af it-uddannelserne, hører vi meget gerne fra dig. Ring eller skriv til Tine Havkrog Jensen på 77 300 363 eller t.jensen@cw.dk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere