Comendo børsklar på 29 minutter

Det tog blot 29 for Comendo at sælge de to millioner udbudte aktier. Dermed er firmaet klar til første handelsdag den 20. december.

29 minutter. Så kort tid tog det sikkerhedsfirmaet Comendo at afsætte de to millioner udbudte aktier, som firmaet satte til salg i morges i forbindelse med den planlagte børsnotering.

I løbet af de 29 minutter blev der gennemsnitlig solgt 68966 aktier i minuttet af 7,50 kroner, som var den pris, firmaet udbød aktierne til.

Det fortæller Martin Sundahl, der er administrerende direktør i Comendo.

- Vi fik mange andre aktionærer, end dem vi havde regnet med. Vi var faktisk så overtegnede, at mange, som vi vidste ville købe, slet ikke fik nogen aktier, selvom de faxede ind en halv time efter markedet åbnede, siger Martin Sundahl.

Heller ikke alle firmaets egne medarbejdere nåede at købe aktier i firmaet, som havde sat en grænse på 7.000 aktier per køber for at leve op til den spredning, som noteringen krævede, fortæller Martin Sundahl.

Holder øje med nye muligheder
Comendo vil bruge provenuet på 15 millioner kroner fra børsnoteringen til opkøbe selskaber, så firmaet kan sikre fremtidig vækst, fortæller Martin Sundahl.

Ifølge direktøren kan den store interesse for aktierne betyde, at firmaet har værdisat sig selv for lavt. Alligevel mener han ikke, at det ville være fornuftigt at have udbudt flere aktier før børsnoteringen.

- Generelt set skal man ikke hive mere kapital ind, end man har behov for. Men komme der nogen muligheder, vi ikke så før, vi vil selvfølgelig overveje at udbyde flere aktier, siger Martin Sundahl.

Comendo har første handelsdag på børsen den 20. december i år.

Comendo købte i efteråret 2004 sikkerhedsfirmaet Virus112 af Eurotrust, som er noteret på Nasdaq-børsen i New York. Prisen var dengang godt 15 millioner kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

26. februar 2021 | Læs mere


AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Premium
Bankdata efter hård kritik af it-sikkerheden fra Finanstilsynet: Vi kan godt genkende kritikken
Interview: Bankdata kan godt nikke genkendende til den række af kritik-punkter, som Finanstilsynet retter mod selskabets it-sikkerhed. Men der er en god forklaring, mener compliance-direktør Lene Weldum.
Computerworld
Spotify på vej med kæmpe satsning: Vil være mere end blot en musikstreamingtjeneste
Svenske Spotify er klar med en række nyheder, der rækker længere end blot lyd.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.