Drive-by angreb kan ramme din router i privaten

Hvis du ikke har ændret standard-kodeordet på din router hjemme i privaten, er der god grund til at gøre det nu. Ny forskning peger på, at hackere kan overtage din router med ondsindet kode skrevet i JavaScript.

Ifølge forskere i Symantec og på Indiana Universitet kan hackere ved hjælp af et ondsindet JavaScript overtage styringen med routere i private hjem.

For at gennemføre angrebet skal brugeren lokkes ind på en ondsindet hjemmeside, som sender JavaScriptet.

Derudover skal routeren stadig have det standard-kodord, som det er udstyret med fra fabrikken.

Kunne ændre firmware

Forskernes testforsøg viser, at de var i stand til at ændre firmwaren på routeren og omdirigere en D-Link DI-534 router til at bruge en DNS-server efter hackerens eget valg.

- Ved at besøge en ondsindet hjemmeside kan en person, uden selv at vide det, åbne sin router op for angreb, skriver forskerne i rapporten.

- En hjemmeside kan angribe hjemme-routere indefra og starte sofistikerede angreb, der kan medføre ”denial of service”, installation af ondsindede programmer eller tyveri af personlige oplysninger, lyder det.

Ændret kodeord øger sikkerheden markant

Når routeren er blevet inficeret med det ondsindede JavaScript kan brugerne blive henvist til falske hjemmesider.

Så i stedet for at downloade software fra Microsoft eksempelvis, kan brugerne narres til at hente ondsindet software.

Brugerne kan også tro, at de er inde på deres netbank, men i stedet er de ved at blive franarret deres bankoplysninger.

Problemet er, at routerne sendes i handlen med en nemt og offentlig kendt adgangskode som eksempelvis ”admin”. Det kan udnyttes af hackere.

- Men brugere der har sat et moderat sikkert kodeord på deres routere i hjemmet vil være sikre overfor angreb, siger forskerne i rapporten.

Det er producenternes skyld

Forskerne mener, at det er dårlige standardinstillinger, der er skyld i at routerne kan stå åbne for hackere.

Producenter som D-Link og Cisco er opmærksom på problemet.

- Det er et problem, som vi er optaget af, siger talskvinde for Cisko’s Linksys gruppe, Karen Sohl.

- Vi har sendt omkring 30 millioner routere på markedet, og vi vil gerne have brugerne til at forstå, at det er vigtigt at ændre standard-kodeordet, siger hun.

Både Cisco og D-Link arbejder på problemet. Gennem de seneste år har de indført et step-by-step installationssystem, der opfordrer brugerne til at bruge et unikt kodeord.

Problemet er, at routeren fungerer, hvis kodeordet ikke ændres.

- Og det ændrer vi ikke på foreløbig, siger teknisk leder hos D-Link, Michael Scott.

- Brugerne ville ikke købe routere, hvis vi tvang dem til at bruge et unikt kodeord. I stedet er der flere, som vil returnere produktet og købe en router fra en af vores konkurrenter, siger han.

Oversat af Christian Carlsen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere