Artikel top billede

Jensby byder på Mondosoft: Kan blive en guldkalv

Midt i balladen om konkursboet efter Mondosoft står tidligere CSC-direktør Asger Jensby. Han har nu budt på selskabet, der aldrig har givet overskud.

Mere end 200 millioner kroner er sivet ud af konkursramte Mondosofts pengekasse siden etableringen i midten af 1990'erne.

Alligevel mener Asger Jensby fra JMI Invest, der har budt på boet, at selskabet gemmer på en kommende dansk succeshistorie.

"Det er selvfølgelig bekymrende, at Mondosoft i 10-11 år ikke har været i stand til at tjene penge. Men jeg har gjort min egne opfattelser af årsagerne," siger Asger Jensby, der konkluderer, at de røde tal kan vendes til sorte.

Vurderes af kreditorerne

Den tidligere danske CSC-direktør bød i onsdags på boet efter Mondosoft. Det sker midt i den balllade, der har rejst sig om konkursboet, hvor mange aktionærer føler sig ført bag lyset og kørt ud på et sidespor til fordel for netop Asger Jensby.

I øjeblikket er hans og eventuelle andre bud på selskabet ifølge Asger Jensby sendt til vurdering ude hos Mondosofts-kreditorer.

Asger Jensby ønsker ikke at oplyse, hvad han har budt på boet.

"Det ville være forkert, så længe budet er til høring hos kreditorerne," siger Asger Jensby.

Medarbejdere og teknologi

Til gengæld vil han gerne fortælle om baggrunden for, hvorfor JMI Invest ser på Mondosoft med stor interesse.

Det handler hovedsageligt om medarbejderne og teknologien.

"Lige nu har Mondosoft en god søgeteknologi, der passer til Microsofts SharePoint Server. Teknologien er rigtigt god til at søge og finde virksomheders dokumenter og præsentere dem på intranettet," siger Asger Jensby.

Netop teknologi til at grave informationer og dokumenter frem i virksomheder ser Asger Jensby som et stort potentiale.

Teknologien kan udnyttes bedre

Selv om Mondosofts teknologi i dag er målrettet et Microsoft-miljø, håber Asger Jensby, at den kan overføres til andre systemer, som for eksempel IBM, som IT Factory, der ejes af JMI Invest, har specialiseret sig i.

"Løsningen kan blandt andet være interessant for IBM WebSphere," siger Asger Jensby.

Men selv om Jensby ser potentiale i teknologien, har den over 10 år på bagen, uden det for alvor at tjene penge på løsningen.

På trods af den dårlige historik vurderer Asger Jensby, at der er flere grunde til, at det skulle kunne lykkes nu.

Strategiskifte baner vejen

For det første peger han på, at Mondosoft i fjor stoppede med at konkurrere direkte i mod søgegiganten Google og i stedet koncentrede indsatsen om at udvikle en løsning til Microsofts SharePoint Server.

"Rent teknologisk blev Mondosoft overhalet af Google – men nu er strategien lagt om, og man har opgivet at konkurrere direkte med Google," siger Asger Jensby.

Han medgiver dog, at Google også leverer teknologier, der kan søge og 'crawleø i virksomhedernes dokumenter og præsentere dem for brugerne – blandt andet med løsningen Google Desktop.

Men det vil ikke true SharePoint Server-satsningen, vurderer han.

"Men jeg tvivler på, at Microsoft vil indlede et samarbejde med Google til deres SharePoint Server," fastslår Asger Jensby.

Mondosoft ramt af dotcom-feber

Konkurrenten Google er imidlertid ikke den eneste forklaring på, at Mondosoft har haft svært ved at kapitalisere på virksomhedens egenudviklede søgeteknologi, vurderer Jensby.

En anden forklaring ligger i selskabets historik, mener han.

"Mondosoft blev ligesom mange andre selskaber grebet af dotcom-feberen – men det er aldrig gået op for den daværende ledelse, at perioden også hørte op igen. Mondosoft er aldrig nået at komme til den fase, hvor selskabet tjener penge, selv om det har været forholdsvist tæt på," lyder analysen fra Asger Jensby.

Asger Jensby har fulgt med i de senere dages polemik om aktionærer, der har været utilfredse med bestyrelsens håndtering af forløbet frem mod konkursen og efterfølgende kurators håndtering af sagen.

Aktionærer kunne ikke blive enige

"Jeg kan godt forstå, at der sidder nogle aktionærer, som er utilfredse, fordi de har tabt over 200 millioner kroner," siger han.

Omvendt mener han ikke – på baggrund af det kendskab han har fået til selskabet – at der har været mange andre udveje end en konkurs.

"Problemet har været, at aktionærerne ikke har kunnet blive enige om noget som helst. Det har stort set gjort det umuligt at finde en løsning i det eksisterende selskab," siger Asger Jensby.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere