Artikel top billede

Hvad nu hvis du var statsminister, Peter Ussing?

Folketingsvalg 2007: Bedre livskvalitet, nul jobklausuler og en opfindsom mand fra Århus som it-minister. Sådan ville Prosa-formand Peter Ussing have det, hvis han var statsminister i Danmark.

Peter Ussing, formand for Prosa. Hvis du var statsminister, hvilket it-område ville du så sætte ind på som det første?

"Jeg ville sætte mig ind i mulighederne omkring it-understøttelse af offentlig service i det danske samfund - blandt andet digital forvaltning.

Den tid, som borgerne og virksomhederne kan spare af denne vej, kan investeres i produktion og bedre livskvalitet.

Danmark kan ikke vinde konkurrencen om at få de bedste arbejdspladser i det globale videnssamfund ved at være billigst. Vi skal satse på god service og høj kvalitet.

Danmark vil i de kommende år få en stigende mangel på arbejdskraft, som lettest kan løses ved at benytte digitale teknologier i forvaltning og til at yde en stadig bedre service til befolkningen."

Hvem ville du så udnævne til it-minister?

"Det skal være en visionær, velformuleret og utålmodig person som selv kender til teknologisk anvendelse - og som har gennemslagskraft i det politiske system.

Det kunne for eksempel være Preben Meier fra Innovation Lab."

Hvad ville du så gøre for it i erhvervslivet?

"Vi skal generelt benytte it meget mere til at lette de administrative byrder på erhvervslivet.

Det skal være lettere at være lille virksomhed i Danmark. Dette skal gøres ved at etablere sammenhængende it service systemer, som understøtter de forretningsgange og den kommunikation ,der er med den offentlige sektor.

Jeg vil arbejde på at sikre ,at konkurrencen på markedet fungere så godt som mulig - og sikre, at markedet benyttes til at skaffe de bedste og billigste løsninger.

Og jeg vil arbejde på at få fjernet de hemmelige jobklausuler, der ikke respekterer individet, og som i dag forhindrer arbejdskraftens frie bevægelighed - og dermed den optimale af landets arbejdskraft ressourcer."

Hvordan ville du så sikre, at det offentlige udnyttede hele potentialet i it?

"Jeg ville være meget mere offensiv med at støtte it-projekter, som kan gavne den samlede it-infrastruktur i Danmark.

I dag kræver Finansministeriet en snæver businesscase for alle projekter - også selvom fordelen ved projektet falder udenfor den myndighed der betaler regningen.

Og så ville jeg afskaffe det interne bureaukraiti med afregning for data og it-transaktioner mellem offentlige myndigheder - og give ekstra tilskud til dem, som leverer services til resten af samfundet.

Den strategi, som det nationale videnscenter for software har fremlagt med blandt andet en softwarebørs, bør have langt mere støtte og opbakning. Det er et stort potentiale i mere deling af komponenter til it-systemer.

Samtidig er det vigtigt, at det nyvundne fokus på åbne standarder fastholdes.

Der skal løbende udvikles og fastlægges åbne standarder for dataudveksling på stadig flere områder. Det arbejde, som IT og Telestyrelsen har lavet på UBL 2.0, er fremragende.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere