Fælles drift af lønnen

Anbefalinger fra Finansministeriets rapport om fælles drift af løn.

Tilbage til artiklen: Gigantisk it-revolution på vej i staten

Driften af løn placeres i et administrativt servicecenter under Økonomistyrelsen, anbefaler Finansministieriet i sin rapport.

"Det anbefales, at SLS fortsat anvendes som det centrale it-system på lønområdet i et administrativt servicecenter." lyder det videre.

Også de to selvstændige lønstyrelser hos politi og forsvar skal fremover serviceres af det fælles løncenter.

I dag har de selvstændige lønstyrelser egne versioner af SLS.

"Det anbefales, at versionerne på sigt konsolideres, således at vedligeholdelsesopgaven i forhold til SLS reduceres. Teknisk er der intet til hinder for at integrere eksisterende udgaver af SLS, således at alle statslige institutioner benytter samme standard-udgave af SLS." mener Finansministeriet.

Det er dog ikke oplagt at konsolidere versionerne som noget af det første i forbindelse med oprettelse af det centrale center, hvorfor der i en periode skal vedligeholdes tre forskellige versioner af SLS, erkender ministeriet.

Finansministeriet er ikke blind for risici ved sammenlægningen.

"Manglende parathed hos kunderne: Der er en betydelig risiko for, at kunderne, det vil sige de decentrale institutioner, ikke er parate til arbejde på den nye måde, som et fælles løncenter fordrer, hvilket kan føre til ineffektivitet eller skyggeadministration." skriver man.

Finansministeriet forventer en indledende engangsinvestering på 46 millioner kroner, som efterfølgende vil give en årlig besparelse på 55 millioner kroner.

Den estimerede implementeringstid er 15 måneder.

Tilbage til artiklen: Gigantisk it-revolution på vej i staten




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere