Foto: Torben Klint.

Sådan overlever du moderne management

Klumme: It er blevet farligt, men ikke på den fede måde, og det er helt vores egen skyld. Henrik Zangenberg kommer med et par gode råd til, hvordan man som nørd kan redde sig ud af mulige kriser.

For tiden handler alt om “os” og “dem”, så det kommer ugens klumme også til.

“Dem” er alle de andre, der ikke læser Computerworld.

“Os” bliver følgelig alle, der læser Computerworld, og som derfor er oppe på beatet med fingeren på pulsen osv osv.

Eller er vi nu også det? Det, der kendetegner “dem” mere end noget andet, er, at de enten er helt uinteresseret i it (det er for nørder), eller at de ligefrem frygter it og it-projekter.

Når man møder dem, vil de meget hellere tale om ting som coaching, innovation, branding og fair trade.

Det er mange år siden, at it var hot. It er farligt, men ikke på den fede måde som investeringer i russiske gasledninger eller paragliding.

Det er vores egen skyld
Efter grundig analyse er jeg kommet frem til den konklusion, at det er vores egen skyld.

Vi iscenesætter os slet ikke godt nok. Se bare hvad coaches og reklamefolk kan gøre.

Nu er det vores tur, og jeg tror, at vi med fordel kan lade os inspirere af Peter Sellers fantastiske gartner i filmen ”Welcome mr. Chance”.

For at komme i gang, tror jeg ikke, vi behøver mere end en håndfuld tilsyneladende indsigtsfulde sætninger, der kan bruges i en snæver vending, for at tage scenen og bringe it tilbage i moderne management.

Første sætning lyder: “Når det brænder, skal man sørge for at redde mennesker og dyr ud først.”

Denne sætning kan man bruge, når noget er lige ved at gå helt galt.

Du har netop fortalt salgschefen, at det lovede CRM projekt bliver 12 måneder forsinket – og at han derfor ikke kan lave alle de kampagner, han har planlagt.

What the hell
Han bliver helt rød i ansigtet og spørger dig, hvad fanden du har tænkt dig at gøre ved det.

Nu siger du så sætningen og holder en lang kunstpause.

Han vil virke som en komplet idiot, hvis...fortsættes

Artiklen fortsætter på næste side...


Indholdsfortegnelse

  1. Side 1 ud af 2
  2. 1
  3. 2

Næste side: Side 2

  1. Sådan overlever du moderne management
  2. Side 2
Næste side


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.