Artikel top billede

"Dine digitale løsninger er altid i beta. Du får aldrig ro, før du skal i gang med din næste forandring eller tilpasning," siger Carsten Brogaard Jensen, administrerende direktør i Valtech, der arbejder med strategisk og kreativt forankrede e-business løsninger.

Dit website er altid i beta

Klumme: Dagen efter, du har relanceret dit website, bør tilpasningen være i gang.

Vi lever i en verden med stærke forankringer i internettet - og hvor alt er under forandring med en hastighed, som var utænkelig for blot nogle få år siden.

I dag ved vi, at viden, information, varer, oplevelser og serviceydelser har deres naturlige plads på de digitale medier. Men kun få medier forstår og endnu færre agerer efter, at de 'lever' i cyklusser af kun tre til seks måneders varighed!

Det stiller nye krav til alle virksomheder på nettet. Vi ved nemlig, at brugerne af nettet konstant forventer nyheder, muligheder, involvering, oplevelser, hastighed og kvalitet, som oven i købet er målrettet den enkelte bruger. Og disse krav vokser hurtigere end selve nettets udbredelse.

Det gør bruger- og kundeloyalitet til en flygtig størrelse. Derfor er der nu langt mere fokus på form og indhold end på f.eks. den tekniske platform, som de fleste kan håndtere med standardværktøjer.

Dine digitale løsninger er derfor altid i beta. Du får aldrig ro, før du skal i gang med din næste forandring eller tilpasning. Udfordringen er, at du allerede i morgen skal begynde at optimere det website, du lancerede i går.

Derfor er de traditionelle udviklingstilgange med 'vandfaldsprocesser' og 'Big Bang-lanceringer' ikke længere brugbare til virkelighedens digitale udfordringer.

Det betyder helt konkret, at virksomhedens strategi for tilstedeværelsen på nettet skal være dynamisk tænkt fra starten, så den reelt lever integreret med alle fremtidige forandringsbehov.

Fleksibilitet og læring sikrer resultater

Traditionelle udviklingsmetoder er ikke længere tilstrækkeligt fleksible og pragmatiske i forhold til de digitale mediers dynamiske natur. Mantraet skal findes i de agile tankesæt og metoder, der kan sikre digitale koncepter med træfsikkerhed og værdi for både brugere og virksomheden bag.

Agil udvikling er betegnelsen for en dynamisk tilgang til en udviklingsproces, hvor man splitter arbejdet mod målet op i mindre bidder. Det giver mulighed for løbende at foretage de rigtige ændringer og tilpasninger. Vel at mærke mens udviklingsarbejdet er i fuld gang.

Det er imidlertid ikke kun en arbejdsmetode – men i lige så høj grad en indstilling til selve udviklingsarbejdet, hvor fleksibilitet og læring undervejs sikrer resultater, der har grobund i konkret viden om virkeligheden og brugernes skiftende behov – og altså ikke i seks måneder gamle analyser eller koncepter.

I praksis sker det gennem involvering af tværfaglige kompetencer i selvstyrende arbejdsgrupper, som har 100 procent indflydelse på alle processer. Det er den samme arbejdsgruppe, som også har det daglige ansvar for at optimere brugeroplevelsen og samtidig sikre, at den digitale investering giver de ønskede forretningsmæssige resultater.

Derfor er den agile tilgang til udvikling og vedligeholdelse af websites en afgørende forudsætning for virksomheder, som ambitiøst søger digitale fordele. Hvis ikke de konstant er i front med at efterleve brugernes evigt skiftende behov, bliver de dømt ude.

De skal være handlingsanvisende, sikre oplevelser, åbne vinduer til verdener, der skaber nye ønsker og behov, som virksomheden kan imødekomme. Det kan kun en agil tilgang til metoder og processer for webudvikling sikre.

Carsten Brogaard Jensen er administrerende direktør i Valtech A/S.

Computerworld klummer er ikke nødvendigvis udtryk for Computerworlds holdninger, men er alene udtryk for skribentens holdninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere