Artikel top billede

Køen foran Teliabutikken på Amagertorv i København startede allerede onsdag klokken 18. Foto: Mediestunt

Så er det nu: iPhone er på gaden og hackerne er klar

Allerede onsdag trodsede de første iPhone-fans den høje abonnementspris og satte sig i kø. De første blev solgt i nat, og verden over er entusiaster allerede parate til splitte den ny iPhone.

I dag er det store i-dag - i for iPhone. Over hele verden har fans ventet på den nye generation af Apples populære mobiltelefon.

Onsdag aften satte de første kunder sig i kø foran Telias butik på Amagertorv i København. Det er i netop den butik, at landets allerførste iPhones blev solgt. Butikken åbnede for salget til midnat og inden da havde en DJ underholdt den ventende folkemængde siden klokken 21.

En iPhone koster 1.399 for en model med 8 GB hukommelse og 1.999 for en model med 16 GB hukommelse. En pris, der er lavere, end mange havde frygtet.

Dyrt abonnement

Abonnementsprisen er på 599 kroner om måneden i det første halve år, derefter 399 kroner. I mange lande, hvor iPhone sælges, er der fri datatrafik på iPhone-abonnementerne, mens Telias kun inkluderer 300 MB data og ovenikøbet ligger i den dyre ende.

Telia forsvarer sig med, at det ikke er tilladt at binde danske mobilkunder i mere end seks måneder, mens bindingen i mange andre lande er 18-24 måneder.

En højlydt gruppe iPhone-fans har overdænget Telia med e-mails, hvori de beder om fri trafik.

Trods den voldsomme protest over Telias høje abonnementspris ser interessen for telefonen ud til at leve op til forhåbningen.

Webshoppen på telia.dk sælger telefonen fra nu - fredag klokken syv, mens resten af landets Telia-butikker begynder iPhone-salget til almindelig åbningstid. Computerworld vender tilbage med en statusrapport senere på dagen.

Spænding kloden rundt

Over hele verden ventes iPhonen med spænding. I Auckland i New Zealand ligger Luke Soules i kø som nummer fire. Og hans interesse er ikke blot at få en ny lækker telefon.

Luke Soules håber at blive den første i verden, der får den ny iPhone 3g "skilt ad" og dokumenteret dette online.
Soules, som er ansat i det Californiske firma iFixit, der leverer dele og opgraderinger til Mac og iPod, er den halve verden rundt allerede onsdag eftermiddag for så hurtigt som muligt af finde ud af, hvad den ny iPhone indeholder.

Da Computerworld talte med Luke Soules i aftes, var der endnu ikke andre i køen, som havde samme formål som han, men som han sagde:

"Det skulle ikke undre mig, om der snart dukker nogle op. Det er formentlig det første sted i verden, iPhone 3g kommer til salg, og vi er alle lige nysgerrige for at gå den efter i sømmene.

Soules havde i øvrigt slået plat og krone med en kollega hjemme i USA for at afgøre, hvem af dem, der skulle have lov til at rejse til New Zealand.

Oversat fra Computerworld New Zealand af Helle-Lise Ritzau Kaptain




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere