Artikel top billede

Søgefunktionen er den glemte guldåre

Klumme: Søgefunktionen er forfærdelig på mange websteder. Den er svær at finde, og resultaterne er oftest elendige.

Vi har for længst lært, at søgning er den bedste måde at finde noget på nettet. Vi forventer, at vi bare kan knaste et ord i Googles søgefelt og få det, vi leder efter.

Virksomhederne bør tænke mere som Google. De har stadig menuer og lister, mens de helt ignorerer Googles model, der har så stor succes. Giv søgefunktionen højere prioritet - brugernekan sagtens finde ud af det. Og brug søgningerne til at give bedre informationer.

Søgefunktionen er forfærdelig på mange websteder. Den er svær at finde, og resultaterne er elendige.

Hvis man for eksempel søger navnet på en medarbejder i virksomheden, burde første hit være en side med kontakt­oplysninger, men det er sjældent tilfældet.

Når man søger et af virksomhedens produkter, får man som regel en lang, uprioriteret liste med dokumenter, der omtaler produktet, og blandt dem gemmer sig - måske - selve produktsiden, som burde være første hit. Eller også får man slet ingen resultater.

De fleste virksomheder forsømmer også muligheden for at vise oplysninger, der er relateret til søgningen. Hvis en besøgende for eksempel søger et produkt, er det smart at give oplysninger om lignende produkter eller tilbehør til produktet eller en finansieringsmodel for produktet.

Og jo, det er da rigtigt, at der ikke er så mange, der benytter søgefunktionen, men det er, fordi den er gemt for godt og virker for dårligt.

Når folk søger, er de ikke bare forbi på en kikker. De har et klart mål med deres besøg, og da man ved, hvad de leder efter - hvad man bestemt ikke ved med alle besøgende - har man meget bedre mulighed for at omvende dem fra besøgende til kunder.

Faktisk er Google ofte bedre end webstedernes egne søgefunktioner, og mange virksomheder kunne med fordel erstatte deres eksisterende søgefunktion med Google Custom Search, som man kan implementere ganske gratis på sit websted.

Men det kan gøres endnu bedre.

En god søgefunktion prioriterer søgeresultaterne, og en rigtig god søgefunktion giver mulighed for at søge i dele af webstedet og at søge videre i det første søgeresultat.

Desuden kan en god søgefunktion gætte, hvad man er ude efter, når man søger noget, der ikke findes. Hvis man for eksempel søger et udgået produkt, bør søgfunktionen henvise til det nye produkt, der har erstattet det gamle. På samme måde kan den genkende ord, der er stavet forkert, synonymer og meget mere.

Søgning er bedre end menuer og lister - det er derfor vi bruger Google og ikke Jubii og Yahoo - men de færreste virksomheder har fundet ud af det.

Fjern alt det støj, der er på webstedet, og indsæt en stor, fed søgeboks i stedet.

Claus Sølvsteen er partner i rådgivningsfirmaet Peytz & Co.

Computerworlds klummer er ikke nødvendigvis udtryk for Computerworlds holdninger, men er alene udtryk for skribentens holdninger.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Erfaren løsningsarkitekt til komplekst systemlandskab

Saab Danmark A/S

System Engineer

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Systemejer til nyudviklede systemer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere