Artikel top billede

Foto: Torben Klint (Foto: Torben Klint)

Sådan netværker du dig til et nyt job

Klumme: Finanskrisen koster arbejds­pladser, og hvis du ikke allerede er blevet fyret, bliver du det om et øjeblik. Sådan er det bare.

Du skal finde et nyt job i en fart, og det kan være svært i krise­tider, men hvis du har gjort det rigtige i det seneste års tid, er dine muligheder meget bedre.

Det er vist ikke en hemmelighed, at de bedste job aldrig ­bliver opslået som stillingsannoncer men besættes gennem netværk. Sådan har det altid været, men netværk er ikke, hvad de har været.

I gamle dage var netværk en stak visitkort og telefonnumre og måske medlemskab af en klub eller to.
I dag er der også Facebook, LinkedIn og læserne af din blog, og du har gode muligheder for at finde nyt arbejde gennem disse nye og meget bredere men løsere netværk.

Du er selvfølgelig medlem af Facebook - det er knap to millioner danskere. Her kan du fortælle, at du søger nyt job, og hvis du har været smart nok til at opbygge en vennekreds inden for din branche, kan der sagtens være gevinst.

Hvis du derimod har været optaget af at få så mange venner som muligt, og helt ukritisk har udsendt og accepteret venne­invitationer, er det næppe via Facebook, du finder dit næste job.

Du er måske også medlem af Linked­In, som er mere brugt til professionelle relationer, og hvis du har sørget for at knytte de rette kontakter her, er der god mulighed for et nyt job.

Hvis du har været smart, har du opbygget dit netværk på LinkedIn løbende. Du har måske deltaget i konferencer og seminarer i de senere år, og her har du udvekslet visit­kort. Disse visitkort er i sig selv ikke meget værd, men hvis du har opsøgt disse kontakter på LinkedIn og føjet dem til dit netværk, mens de stadig kunne huske, hvem du var, er de nu din direkte vej til et nyt job.

Inhent det forsømte

Du har også en blog, hvor du skriver om dit fagområde. Hvis du har haft den i et års tid eller mere og skriver fornuftige ting, har bloggen fået en del trofaste læsere fra din branche.

Disse mennesker kender dine holdninger, dit faglige niveau, og de synes næsten, at de kender dig. Skriv et indlæg på bloggen om dine kvalifikationer, og hvilket job du er ude efter.

Hvis du derimod har blogget hos din arbejdsgiver, har du nu mistet din blog sammen med dit arbejde og dermed din måske bedste mulighed for at finde et nyt job i en fart. Så lærte du det - du skal have din egen blog, som du kan beholde, når du skifter job.

Og hvis du ikke har gjort noget af ovenstående, kan du være helt sikker på, at der står mange foran dig i jobkøen - nemlig alle dem, der har gjort det. Så må du nøjes med at søge de stillinger, der bliver opslået.

Men det første, du skal gøre, er at indhente det forsømte. Kom i gang med Facebook og LinkedIn. Begynd at opbygge dit netværk nu, så du kan få glæde af det, når fyresedlen lander på dit bord.

(Og til de få, der kan huske, at jeg tidligere har kritiseret Facebook for at være en spammaskine vil jeg bare sige: Ja, og netop spammen gjorde Facebook både stor og helt uundværlig. Ærgerligt nok.)

Claus Sølvsteen er partner i rådgivningsfirmaet Peytz & Co.

Computerworlds klummer er ikke nødvendigvis udtryk for Computerworlds holdninger, men er alene udtryk for skribentens holdninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere