Artikel top billede

DIFO-formand Mads Bryde Andersen ser frem til at indføre en masse nye initiativer på det danske .dk-domæne.

DIFO er klar til at indfri .dk-valgløfterne

Dansk Internet Forum er nu officielt udpeget til at administrere det danske internet i de kommende seks år. Inden for de næste par måneder, vil organisationen prøve at få styr på alle valgløfterne.

IT- og Telestyrelsen har i dag udpeget Dansk Internet Forum (DIFO) til forsat at administrere det danske top level domæne .dk i de kommende seks år, et hverv som organisationen har bestredet de foregående 10 år.

Udpegningen af DIFO er næppe overraskende, da Videnskabsminister Helge Sander (V) i november bortdømte den eneste konkurrent, dotDK, fra udbuddet på grund af manglende opbakning i det danske internetsamfund.

Manglen på den officielle tilladelse til DIFO har dog bevirket, at internet-foreningen ikke har kunnet komme videre med sine interne arbejdsgange, der i høj grad handler om at indfri mange af de valgløfter, som blev indgivet i sommerens valgkamp mod dotDK.

"Vi har en del projekter, der skal diskuteres. Derfor er vi i gang med at hyre en fuldtidsansat forretningsfører, der gerne skal starte hos os inden længe," fortæller DIFO-formand Mads Bryde Andersen, der er glad for at stå med den endelige .dk-tilladelse i hånden.

Vil forbedre faktureringen

For at finde hoved og hale i projekterne har DIFO indkaldt til et bestyrelsesseminar 25. februar, hvor DIFO-bestyrelsen skal diskutere de mange emner. Hvis forretningsføreren ikke er fundet inden da, vil mødet blive rykket.

"Der er en del på tegnebrættet. Det drejer sig blandt andet om en anden governancemodel, ændring af nogle administrative rutiner og forbedret sikkerhed," fortæller DIFO-formand og jura-professor Mads Bryde Andersen til Computerworld.

Selv om han ikke tør love, hvilke emner der kommer øverst på dagsordenen i slutningen af måneden, drejer tiltagene sig eksempelvis mere konkret om, hvordan IP Version 6 skal udbydes, implementeringen af DNSSEC (Domain Name System Security Extensions) og mere effektiv fakturering, som er blevet kritiseret for at være tidskrævende og koste unødigt meget ekstraarbejde og papir.

En kroner mere per hjemmeside

Derudover har DIFO kigget dotDK over skuldrene i ønsket om at dublere de administrative systemer på et ekstra sæt servere, som var en dotDK-samarbejdspartneren Afilias' mærkesager i ønsket om sikre en 100 procent oppetid på det danske internet.

Det tiltag skulle blandt andet medvirke til, at en brand, som den hostingselskabet Interxion oplevede i maj måned, ikke vil kunne bringe driften af det danske internet i fare.

Dubleringen vil formentlig koste de danske hjemmeside indehavere en krone mere om året, da DIFO's udgifter ligger på godt en million kroner i oprettelse og en million kroner i årlig drift.

"Spørgsmålet er så bare, om det danske internetsamfund vil betale den merpris," fortæller Mads Bryde Andersen.

Klar til gammel diskussion

Et af de springende punkter i valgkampen mellem DIFOog dotDK var forretningsmodellen vedrørende køb af domæner.

DIFO holdt på den nuværende såkaldte sole registry-model, mens dotDK fremturede med en shared registry-model, der groft sagt betyder, at hjemmesidekunderne skal købe både deres .dk-domæne og et webhotel hos webhoteludbyderne. .

"Jeg er klar på at tage diskussionen op om shared registry igen, hvis folk brænder for det. Men jeg tror, det bliver en kort diskussion," lyder det fra Mads Bryde Andersen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere