Artikel top billede

Lars Fredsted, administrerende direktør i Tabulex, har med opbakning fra Dansk Industri indgivet to klager over KMD.

Konkurrent klager over KMD

Tabulex, som konkurrerer mod KMD på markedet for skole-it, har indklaget KMD for både Konkurrencestyrelsen og for Klagenævnet for Udbud.

En af KMD's konkurrenter angriber nu den store leverandør af it-systemer til det offentlige i to klagesager. Det er Tabulex, som leverer skole-it systemer i konkurrence med KMD, som har indklaget virksomheden for både Konkurrencestyrelsen og Klagenævnet for Udbud.

Virksomheden, der tidligere uden held har klaget over KMD, har med opbakning fra Dansk Industri indgivet to klager over KMD.

Den ene klage er til Klagenævnet for Udbud, hvor Tabulex har klaget over en konkret partnerskabsaftale i Tønder Kommune, som ifølge Tabulex er et forsøg på at omgå udbudsreglerne.

Klagesagerne kommer kun to uger efter, KMD officielt skiftede sin offentlige ejerkreds ud med private ejere i EQT og ATP. Det har dog ikke spillet den store rolle for Tabulex.

"Vi var gået i gang med det her, så vi havde klaget lige meget hvad," siger Lars Fredsted, der er administrerende direktør i Tabulex.

Og Lars Fredsted fortæller, at det ikke er Tønder Kommune, som Tabulex er ude efter.

"Vi har et godt forhold til både brugere og beslutningstagere i Tønder Kommune," siger Lars Fredsted og tilføjer:

"Sagen er rejst af principielle grunde for at få afklaret, om EU's udbudsregler er blevet tilsidesat i situationen."

Et bundt klager

Tabulex har samtidig med klagen til Klagenævnet for Udbud også klaget til Konkurrencestyrelsen over, at KMD sælger sine systemer i pakker, som skole-it virksomheden mener skader konkurrencen.

"Bundlingsteknikken og KMD's tilbud om rabatter på konkurrenceudsatte systemer er en helt klar metode til at eliminere konkurrence," siger Lars Fredsted, som mener, at kommunerne også træder ved siden af deres egen politik.

"Den strider direkte imod KL's erklærede politik om at sikre kommunerne konkurrence på markedet. Derfor mener vi, der er basis for, at Konkurrencestyrelsen skrider ind mod denne overtrædelse af konkurrencereglerne og styrelsens tidligere påbud til KMD," siger han.

Konkurrencestyrelsen ønsker ikke, at kommentere sagen.

Konkurrencestyrelsen kigger på sagen, og chefkonsulent Ole Skotner oplyser, at styrelsen vender tilbage til klageren, når styrelsen har afklaret, om der er grundlag for at gå videre med sagen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere