Artikel top billede

Foto: Statens It

Finansministeriet trods rygter: Statens It lukker ikke

Statens It er på vægten i disse dage. Finansministeriet afviser en lukning af projektet trods rygter.

Få overblik over forløbet med Statens It.

Finansministeriet afviser overfor Computerworld, at projektet lukkes, som Radioavisen ellers oplyser.

"Det passer ikke," siger Søs Marie Serup, kommunikationschef i Finansministeriet til Computerworld.

Balladen og de svirrende rygter understreger imidlertid, at den endelige dom for Statens It er på trapperne.

Det sker godt et år efter, at Computerworld kunne afsløre, at staten gik med planer om at ville samle sin it-organisation i et fælles supercenter.

Nu kommer der snart en afklaring for de godt 650 medarbejdere, der ifølge planen skal arbejde i det nye center, hvis opgave er at samle it-driften fra en stor del af staten og samtidig spare omkring 425 millioner kroner om året.

Jan Cilius Nielsen, direktør for projektet, fortæller, at Statens It har afleveret sit bidrag til business casen for det statslige it-driftcenter. Det er den del, som drejer sig om omkostningerne ved at etablere centeret, som Statens It har haft ansvaret for.

"Så er der den anden side af sagen, som drejer sig om de nuværende udgifter, som Finansministeriet udarbejder. Det er parringen af de to forhold, der giver business casen," siger Jan Cilius Nielsen.

Han fortæller, at der nu forhandles om den endelige beslutning.

"Vi afleverede vores materiale for snart flere uger siden," siger Jan Cilius Nielsen, som dog ikke vil løfte sløret for, hvad Statens It er nået frem til.

"Det vil jeg ikke, så længe det er i et forhandlingsforløb," konstaterer Jan Cilius Nielsen.

Computerworld erfarer, at selve etableringen af Statens It og omfanget af opgaven stadig er til diskussion.

Omkostningerne skulle være for store til at Finansministeriet umiddelbart vil iværksætte planen, erfarer Computerworld fra kilder tæt på sagen.

Hverken Jan Cilius Nielsen i Statens It eller Lars Frelle-Petersen, digitaliseringschef i Finansministeriet, har ønsket at kommentere oplysningerne. De understreger dog begge, at Statens It ikke er ved at lukke.

Tidligere har der været forlydender om, at Statens It vurderede, at regningen kan vokse til dobbelt størrelse og lande tæt på en milliard kroner.

En melding som Jan Cilius i december trak i land på.

Svær kommunikation

Direktøren for Statens It erkender, at det lange beslutnings- og analyseforløb har betydet et lavt informationsniveau i den seneste tid.

"Det er en utroligt vanskelig fase, fordi vi ligger lavt kommunikationsmæssigt," siger Jan Cilius Nielsen, som udtrykker forståelse for, at en del statslige it-folk gerne vil have mere klar besked.

"Det kan jeg godt følge. Kommunikationsniveauet er meget behersket i øjeblikket, men vi håber snart at kunne frigive en masse information," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere