Artikel top billede

Bestyrelsen i IT Factory bliver af kurator Boris Frederiksen gjort erstatningsansvarlig. Asger Jensby (billedet) var bestyrelsesformand i selskabet. - Foto: Torben Klint

IT Factory-kurator hiver Asger Jensby i retten

Opdateret: Bestyrelsen i IT Factory samt revisionsselskabet KPMG skal troppe op i retten, lyder det fra kurator Boris Frederiksen.

Både bestyrelsen og revisionsselskabet KPMG har svigtet i IT Factory-skandalen. Det konkluderer kurator i konkursboet, Boris Frederiksen, her til eftermiddag i en redegørelse.

Det betyder, at firmaets bestyrelse såvel som revisionsselskabet KPMG vil blive pålagt erstatningskrav i forbindelse med konkursen, som indtil videre er vurderet til at have kostet kreditorer mindst en milliard kroner.

"I forhold til bestyrelsen skal det bemærkes, at der efter kurators vurdering er tale om, at der foreligger væsentlige svigt og manglende tilsyn fra bestyrelsens side med direktionen, hvilke svigt har gjort det muligt for direktør Stein Bagger ved dokumentfalsk og bedrageri at gennemføre den svigagtige aktivitet i IT Factory A/S," skriver Boris Frederiksen.

Bestyrelsen består af formand Asger Jensby samt Henning Børgesen og Stein Bagger. Sidstnævnte har indrømmet svindel, og senest meldte han, at det er sket efter pres fra franskmænd.

KPMG havde adgang til leasing-dokumenter

Revisionsselskabet KPMG havde sagt god for regnskabet i IT Factory, og dermed har de svigtet, lyder det fra Boris Frederiksen. Årsrapporterne for 2005, 2006 og 2007 ville alle være negative, hvis årsregnskaberne havde været korrekte, fremhæver kuratoren.

"Kreditorerne har taget kurators indstilling til efterretning, og kurator arbejder derfor pt. på at opgøre et krav over for KPMG, jf. det nedenfor anførte," står der i kuratorredegørelsen.

KPMG var bekendt med de kendte leasing-aftaler, konkluderer Boris Frederiksen.

"Det er endvidere kurators vurdering baseret på de siden konkursdekretets afsigelse gennemførte undersøgelser, at selskabets leasingaftaler har været kendte både for så vidt angår økonomifunktionen i IT Factory AIS, den administrerende direktør i IT Factory A/S, dvs. Stein Bagger samt for selskabets revisor, dvs. KPMG," står der i redegørelsen.

KPMG afviser, at selskabet har svigtet i revisionen af regnskaberne.

"Uanset hvor gerne vi end ville have afdækket de kriminelle forhold og uanset, at bedrageri af den karakter er ubehageligt for alle berørte parter, så er det vores opfattelse, at de foretagne besvigelser har været tilrettelagt og udført på en måde, som revisionen ikke kan drages til ansvar for," udtaler Jesper Koefoed, senior partner i KPMG, i en pressemeddelelse.

Omfang endnu ikke klarlagt

Ifølge redegørelsen er der endnu ikke et egentligt overblik over, hvor store beløb kreditorerne har til gode.

"Da fordringsprøvelsen i IT Factory A/S under konkurs endnu ikke er afsluttet, og da der fortsat foreligger ikke anmeldte kreditorkrav, er det ikke for nærværende muligt at skønne over den præcise størrelse af underbalancen og dermed konkursboets erstatningskrav," skriver Boris Frederiksen.

Redegørelsen er indsendt til Sø- og Handelsretten.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere