Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Spritnyt GovCERT efterlyser 12 it-eksperter

Det nye GovCERT starter på fuldstændig bar bund. Personalet, kontaktnettet og de konkrete arbejdsopgaver skal være på plads om et lille års tid.

Den danske stats værn mod alle former for digitale angreb på det offentlige Danmark, GovCERT, starter på bar bund hos IT- og Telestyrelsen.

Selvom der er indhentet erfaringer fra udlandet, står GovCERT'et uden personale, kontaktnet og konkret fastlæggelse af sine opgaver.

"Vi mangler først og fremmest en leder og 11 andre medarbejdere, der vil være en blanding af tekniske specialister og generalister. De vil med meget stor sandsynlighed blive rekrutteret udefra," forklarer chefkonsulent Thomas Krismar fra IT- og Telestyrelsen, hvor GovCERT'et vil blive oprettet med tilknytning til Beredskabssekretariatet.

Han forklarer, at fra dagens beslutning om at oprette et GovCERT vil der gå et lille års tid, før centret til beskyttelse af statens digitale sikkerhed er helt på plads i 2010.

Værn mod cyberkrig

En af de trusler, som GovCERT'et skal være med til at modvirke, er cyberangreb i stil med det, der fandt sted i Estland for to år siden.

"Angrebene i Estland kom som lyn fra en klar himmel, og den slags skal vi være i stand til at identificere og dæmme op for lynhurtigt," forklarer IT- og Telestyrelsens Thomas Krismar.

Han forklarer, at en af GovCERT'ets fornemmeste opgaver, hvis Danmark skulle blive ramt af DOS-angreb, som det var tilfældet under Muhammed-krisen, bliver at kontakte internetudbydere for, at de kan begrænser trafikken fra en cyber-angribende stat.

"Men det er ikke kun DOS-angreb, som GovCERT skal tage sig af. Det bliver derimod alle former for elektroniske angreb, der er rettet mod statens institutioner," siger Thomas Krismar

"GovCERT'et vil dog ikke håndtere alle former for elektroniske angreb selv. I tilfælde af en egentlig krise, vil GovCERT'en naturligvis anvende den eksisterende statslige krisestyringsorganisation," slutter han af.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere