Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: gratis /)

Salg er ikke kun for sælgere

Klumme: Det er tid til at flytte fokus fra produkterne over på kunderne, og i den nye virkelighed skal alle medarbejderne kunne sælge sand i Sahara.

Flere og flere danske virksomheder står over for en større grad af effektivisering, og ord som lean og scrum er dukket op til overfladen igen. Optimering og ROI fylder mere end nogensinde i vores bevidsthed, og netop derfor er der behov for en holdningsændring internt i virksomhederne.

Kundebasen er afgørende for, i hvilken retning forretningen bevæger sig, og det er vigtigt, at hele virksomheden står sammen om at strømline salgsapparatet. Fremtiden byder på mindre fokus på software, og derfor skal kundeoplevelsen kortlægges, og medarbejderne skal inddrages i salgsopgaven.

Fremover vil vi ikke længere skelne mellem konsulenter og sælgere, for hele organisationen skal kunne inspirere kunden til at sætte flere relevante opgaver i gang. Vi kalder denne mere kundefokuserede arbejdsmetode for 'den sælgende organisation', fordi tankesættet skal gennemsyre hele organisationen fra receptionist til direktør.

Gode kunderelationer er lig med sorte tal på bundlinjen, og målet er at skabe en ensartet og værdibaseret kundeoplevelse, og det gør vi gennem en målrettet kommunikationsindsats over for alle interessenter.

Hovedbudskabet i den interne kommunikation skal være i tråd med den eksterne kommunikation, og vi er nødt til at kende og optimere samtlige kontaktpunkter og processer, hvis vi vil forædle kundeoplevelsen. Det vil også sige, at medarbejderne skal kende og være en del af alle vores tiltag - ellers når vores budskaber ganske enkelt ikke ud til kunderne.

Forretningsforståelse og mod

Den økonomiske afmatning forstærker tendensen - kunderne lægger vægt på nærhed og tryghed - men ved at dreje kommunikationen over mod vores kerneværdier og lægge afstand til produktbudskaberne, får vi fokus på den forretningsmæssige værdi. Kunderne skal vide, hvem vi er, inden vi fortæller dem, hvad vi kan, og de skal vide, at vi ikke går fra en opgave, før den er afsluttet og har skabt den bedst mulige værdi for deres forretning.

Dermed ikke sagt, at vi ikke også begår fejl, for det gør vi. Og det er et udtryk for at turde udfordre og tage chancer. Hvis vi vil skabe og levere det bedste og mest værdiskabende produkt, skal vi turde udfordre os selv og kunden.

Uanset om vi kalder det optimering, lean eller noget helt tredje, bør vi øge fokus på, hvordan vi skaber merværdi for kunderne. Den megen fokus på gode relationer, troværdighed, gennemsigtighed, ROI og ikke mindst pris kræver en holdningsændring internt i virksomhederne.

Medarbejdere skal både hjælpe kunderne til at vælge løsninger, der gavner forretningen OG dokumentere, hvor hurtigt investeringen er tjent hjem. Det kræver en ny grad af forretningsforståelse og modet til at gribe salgsprocessen anderledes an.

Hvis vi ikke udfordrer os selv på målet og vejen dertil,
risikerer vi at miste markedsandele. Tiden fordrer forsigtighed, og derfor vil en ny salgsstruktur være nødvendig for mange. Kodeordene er proaktivitet og engagement, og en ny tilgang til salg kræver fælles holdninger til kommunika­tion og kundeservice.

De medarbejdere, som både forstår at lytte til og inspirere kunderne, vil være med til at tegne forretningens fremtid. Med en helhedsorienteret strategi for kundeoplevelsen, der både omfatter salg, leverance og kundeservice, kan vi være med til at styre vores image i den rigtige retning, og det giver konkurrencefordele.

Steen Hagengaard er administrerende direktør hos Columbus IT.

Computerworlds klummer er ikke nødvendigvis udtryk for Computerworlds holdninger, men er alene udtryk for skribentens holdninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere