Administrerende direktør Henrik Andersen fra E-Boks elsker at flyve i svævefly. Foto: Torben Klint.

Årets Top 100: Se vinderne af Danmarks it-superliga

Top 100 2009 Netop nu kåres Danmarks bedste it-virksomheder. Bag analysen ligger en gennemgang af regnskabstal fra over 350 it-virksomheder.

Top 100: Navnet på Danmarks bedste it-virksomhed 2009 er E-Boks.

Selskabets idé er at befri danskerne for kedelige ringbind og i stedet samle borgernes dokumenter ét sted på nettet.

I dag afsender offentlige institutioner og private virksomheder over 100 millioner dokumenter via e-Boks til 1,8 millioner personer. Flere end 500 virksomheder og myndigheder bruger tjenesten.

Det er en gratis tjeneste for borgerne, mens selskaber betaler for at udsende dokumenter via e-Boks.

E-Boks' regnskabstal viser en omsætningsstigning på 56,7 procent, så omsætningen landede på 52 millioner kroner i 2008.

Desuden pressede de 100 millioner dokumenter, der sendes via e-Boks, omsætningen per medarbejder op på 6,5 millioner kroner i 2008, hvilket normalt er en høj effektivitetsgrad for en softwarevirksomhed.

Men det skyldes et bevidst valg om kun at koncentrere sig om kerneforretningen, selve e-Boks-applikationen,
forklarer direktør Henrik Andersen fra e-Boks, der har blot otte ansatte.

Regnskabstallene er bedre end nogen anden virksomhed i analysen, der sammenliger regnskabstal fra over 350 it-virksomheder med en samlet omsætning på 165 milliarder kroner.

Eksperter: Det viser tallene
Det er 14. år i træk, at Computerworld kårer Danmarks bedste it-virksomhed, og metoden er jævnligt blevet tjekket og justeret af regnskabseksperter.

I år har lektor Jørgen Ravn Elkjær fra Københavns Universitet og kontorchef Kristian Hjulsager fra Danmarks Statistik kigget på metoden.

Begge er forfatter til flere lærebøger i årsregnskabsanalyse, regnskabsvæsen og økonomistyring.

De har en klar opfattelse af, hvad analysen med de fire måleparametre i form af effektivitetsgrad, afkastningsgrad, vækst i omsætning og overskudsgrad
kan bruges til - og ikke kan bruges til:

"Set under ét udgør de fire nøgletal en effektiv måde at udpege de særligt bemærkelsesværdige virksomheder," siger lektor Jørgen Ravn Elkjær.

Han understreger, at man skal læse tallene med en række forbehold.

"Regnskabsdata kan bruges til at kåre den 'bedste' virksomhed som den, der har de bedste nøgletal, men der skal flere analyser til for at udpege for eksempel en samarbejdspartner," siger Jørgen Ravn Elkjær.

Metoden siger altså ikke noget direkte om produkterne, kunderne eller de samarbejdspartnere, virksomheden har.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få overblikket: Her er Gartners vurdering af 16 førende CRM-leverandører
Den teknologiske udvikling skaber pt. en massiv omstilling inden for kundeservice. Samtidig muliggør teknologien også en konsolidering, som igen stiller nye krav til moderne CRM-systemer. Især kunstig intelligens og muligheden for digitale kanaler står højt på kundernes liste. I dette whitepaper kan du derfor læse om analysevirksomheden Gartners research af 16 leverandører inden for CRM og dermed få et overblik over det stadigt mere komplekse landskab.