Administrerende direktør Henrik Andersen fra E-Boks elsker at flyve i svævefly. Foto: Torben Klint.

Årets Top 100: Se vinderne af Danmarks it-superliga

Top 100 2009 Netop nu kåres Danmarks bedste it-virksomheder. Bag analysen ligger en gennemgang af regnskabstal fra over 350 it-virksomheder.

Top 100: Navnet på Danmarks bedste it-virksomhed 2009 er E-Boks.

Selskabets idé er at befri danskerne for kedelige ringbind og i stedet samle borgernes dokumenter ét sted på nettet.

I dag afsender offentlige institutioner og private virksomheder over 100 millioner dokumenter via e-Boks til 1,8 millioner personer. Flere end 500 virksomheder og myndigheder bruger tjenesten.

Det er en gratis tjeneste for borgerne, mens selskaber betaler for at udsende dokumenter via e-Boks.

E-Boks' regnskabstal viser en omsætningsstigning på 56,7 procent, så omsætningen landede på 52 millioner kroner i 2008.

Desuden pressede de 100 millioner dokumenter, der sendes via e-Boks, omsætningen per medarbejder op på 6,5 millioner kroner i 2008, hvilket normalt er en høj effektivitetsgrad for en softwarevirksomhed.

Men det skyldes et bevidst valg om kun at koncentrere sig om kerneforretningen, selve e-Boks-applikationen,
forklarer direktør Henrik Andersen fra e-Boks, der har blot otte ansatte.

Regnskabstallene er bedre end nogen anden virksomhed i analysen, der sammenliger regnskabstal fra over 350 it-virksomheder med en samlet omsætning på 165 milliarder kroner.

Eksperter: Det viser tallene
Det er 14. år i træk, at Computerworld kårer Danmarks bedste it-virksomhed, og metoden er jævnligt blevet tjekket og justeret af regnskabseksperter.

I år har lektor Jørgen Ravn Elkjær fra Københavns Universitet og kontorchef Kristian Hjulsager fra Danmarks Statistik kigget på metoden.

Begge er forfatter til flere lærebøger i årsregnskabsanalyse, regnskabsvæsen og økonomistyring.

De har en klar opfattelse af, hvad analysen med de fire måleparametre i form af effektivitetsgrad, afkastningsgrad, vækst i omsætning og overskudsgrad
kan bruges til - og ikke kan bruges til:

"Set under ét udgør de fire nøgletal en effektiv måde at udpege de særligt bemærkelsesværdige virksomheder," siger lektor Jørgen Ravn Elkjær.

Han understreger, at man skal læse tallene med en række forbehold.

"Regnskabsdata kan bruges til at kåre den 'bedste' virksomhed som den, der har de bedste nøgletal, men der skal flere analyser til for at udpege for eksempel en samarbejdspartner," siger Jørgen Ravn Elkjær.

Metoden siger altså ikke noget direkte om produkterne, kunderne eller de samarbejdspartnere, virksomheden har.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Finanstilsynet kritiserer Nets og udsteder tre påbud: Selskabet lever ikke op til sine forpligtelser i betalingsloven
Nets får tildelt tre påbud af Finanstilsynet, der kritiserer selskabet i stærke vendinger for ikke at leve op til sine forpligtelser i betalingsloven.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.