Hård turbulens har ramt it-branchen midt i krisen. Det tunge ansvar hviler på toplederen og bestyrelsen, der skal føre branchen sikkert og styrket igennem de næste par hårde år. Foto: iStockphoto

Hver fjerde it-virksomhed kæmper for livet

Hver fjerde it-virksomhed har haft alvorlige økonomiske vanskeligheder inden for de seneste par år. Og knap 80 procent af de danske it-topledere frygter en dramatisk opbremsning i økonomien.

Hver fjerde større danske it-virksomhed har inden for de seneste par år følt sig truet af alvorlige økonomiske vanskeligheder.

Det viser Deloittes IT-vækstbarometer 2009. Det bygger på en undersøgelse blandt direktører fra over 300 it-virksomheder fra Computerworlds årlige Top 100-analyse. Undersøgelsen er foretaget hen over sommeren.

"I en tid med likviditetsmangel er det dybt bekymrende," siger partner og leder af Deloittes division for Teknologi, Medier og Tele, Kim Gerner.

Han forklarer, at de dystre tal rammer bredt fra stor til lille.

22 procent af direktørerne peger samtidig på, at udfordringen med at skaffe kapital er en af de største trusler i fremtiden.

"Det er skræmmende særligt sammenholdt med, at hver fjerde har haft alvorlige økonomiske vanskeligheder i året, der er gået. Der er ingen grund til at tro, at det tal falder væsentlig lige med det samme," lyder det pessimistisk fra Kim Gerner.

Dramatisk opbremsning
Pessimismen præger da også de danske it-direktører. Hele 69 procent af topcheferne vurderer, at it-branchen som helhed enten i høj grad eller i nogen grad står over for en "dramatisk opbremsning".

Kim Gerner slår fast, at undersøgelsen ikke peger i retning af, at vi har ramt vendepunktet endnu. Han understreger, at direktørerne allerede i sidste års it-vækstbarometer forventede, at faldende efterspørgsel ville få størst negativ betydning for virksomheden. Og desværre forsætter den forventning frem mod de næste år.

"Vi er med andre ord ikke ved det forventede vendepunkt," siger Kim Gerner.

Han tilføjer, at dele af branchen med lidt held kan slippe lettere igennem krisen.

"I lighed med sidste år er det softwareproducenterne, der bedst formår at holde såvel omsætningen som indtjeningen. Til gengæld er især hardwareproducenterne og distributørerne virkelig blevet presset på såvel top- som bundlinje," forklarer Kim Gerner.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere


Digitalt seminar: Styrk økonomistyringen i en krisetid med AI og robotter

Det stiller store krav til virksomhedens økonomistyring. Blandt andet fordi det er blevet sværere end nogensinde at tage bestik af virksomhedens økonomi, konkurrence- og driftssituation på selv den korte bane. Få inspiration til at komme i gang med at styrke økonomistyringen med AI og ML på grundlag af konkrete input og erfaringer.

24. september 2020 | Læs mere


Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Organisér din Spend Management strategi
Med den stigende økonomiske sikkerhed og omkostningerne ved de evigt voksende regulationer, så må virksomhedsledere kigge ind i deres organisation for at drive profitabilitet og vækst, som en konkurrencemæssig fordel. Det første skridt i denne proces er at identificere hvilke Spend-processer der skal optimeres, ved at benchmarke de nuværende performance levels mod ledernes performance. I dette whitepaper kigger vi nærmere på bl.a. KPI’er og optimering af Spend-strategi, så du udnytter potentialet bedst muligt.