Hård turbulens har ramt it-branchen midt i krisen. Det tunge ansvar hviler på toplederen og bestyrelsen, der skal føre branchen sikkert og styrket igennem de næste par hårde år. Foto: iStockphoto

Hver fjerde it-virksomhed kæmper for livet

Hver fjerde it-virksomhed har haft alvorlige økonomiske vanskeligheder inden for de seneste par år. Og knap 80 procent af de danske it-topledere frygter en dramatisk opbremsning i økonomien.

Hver fjerde større danske it-virksomhed har inden for de seneste par år følt sig truet af alvorlige økonomiske vanskeligheder.

Det viser Deloittes IT-vækstbarometer 2009. Det bygger på en undersøgelse blandt direktører fra over 300 it-virksomheder fra Computerworlds årlige Top 100-analyse. Undersøgelsen er foretaget hen over sommeren.

"I en tid med likviditetsmangel er det dybt bekymrende," siger partner og leder af Deloittes division for Teknologi, Medier og Tele, Kim Gerner.

Han forklarer, at de dystre tal rammer bredt fra stor til lille.

22 procent af direktørerne peger samtidig på, at udfordringen med at skaffe kapital er en af de største trusler i fremtiden.

"Det er skræmmende særligt sammenholdt med, at hver fjerde har haft alvorlige økonomiske vanskeligheder i året, der er gået. Der er ingen grund til at tro, at det tal falder væsentlig lige med det samme," lyder det pessimistisk fra Kim Gerner.

Dramatisk opbremsning
Pessimismen præger da også de danske it-direktører. Hele 69 procent af topcheferne vurderer, at it-branchen som helhed enten i høj grad eller i nogen grad står over for en "dramatisk opbremsning".

Kim Gerner slår fast, at undersøgelsen ikke peger i retning af, at vi har ramt vendepunktet endnu. Han understreger, at direktørerne allerede i sidste års it-vækstbarometer forventede, at faldende efterspørgsel ville få størst negativ betydning for virksomheden. Og desværre forsætter den forventning frem mod de næste år.

"Vi er med andre ord ikke ved det forventede vendepunkt," siger Kim Gerner.

Han tilføjer, at dele af branchen med lidt held kan slippe lettere igennem krisen.

"I lighed med sidste år er det softwareproducenterne, der bedst formår at holde såvel omsætningen som indtjeningen. Til gengæld er især hardwareproducenterne og distributørerne virkelig blevet presset på såvel top- som bundlinje," forklarer Kim Gerner.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Derfor kan Apples dristige processor-revolution give Mac'en længeventet renæssance - men det kan også blive dødsstødet
ComputerViews: Gennem det seneste årti har Apples Macs stået i skyggen af iPhonen og iPaden, men beslutningen om at smide Intel på porten og udvikle sine egne chips kan få helt afgørende betydning for Macens fremtid.
Computerworld
Tidligere Intel-udvikler: Derfor besluttede Apple sig for at droppe Intel
Det har vakt opsigt, at Apple har besluttet at droppe sin mangeårige samarbejdspartner Intel som leverandør af chip til Mac. Årsagen var helt konkret, fortæller tidligere Intel-topudvikler.
White paper
Hvad skal der til for at opgradere fra Dynamics AX til 365?
En del virksomheder står - eller vil snart stå - over for et vigtigt valg. Skal vi opgradere fra Microsoft Dynamics AX til 365? I denne folder kan du se, hvordan du får det bedste beslutningsgrundlag med en struktureret proces for at analysere, klassificere og afveje alle de vigtige aspekter. DU FÅR BLANDT ANDET SVAR PÅ DISSE SPØRGSMÅL: • Hvorfor er forarbejdet vigtigt? • Hvilke områder skal afdækkes? • Hvordan kommer jeg i gang?