Det var en veltilfreds e-Boks-direktør (nummer to fra venstre), der modtog prisen som Danmarks bedste it-virksomhed 2009: "Jeg er stolt af, at vi kunne nå så højt op, og jeg er stolt af holdet bag. Det er i høj grad deres fortjeneste," sagde Henrik Andersen omgivet af e-Boks-medarbejdere og flankeret af IDG's administrerende direktør, Søren Queitsch (tv.) og Computerworlds chefredaktør, Jan Horsager (th.). Foto: Torben Klint

Opsang til it-branchen: Skab tillid og vær ægte

Reportage: Det var it-topledere iført mørke jakkesæt og lyse smil, der i eftermiddag fejrede de bedste danske it-virksomheder anno 2009. Men de fik også kloge ord og gode råd med på vejen.

"Vi skal i dag holde fest midt i krisen."

Med de ord bød chefredaktør på Computerworld, Jan Horsager, den danske it-branches topledere velkommen, da den 14. udgave af den årlige Top 100-konference for få timer siden løb af stabelen.

At det var Danmarks it-elite, der var samlet, lod beklædningen ingen tvivl om. Mørke jakkesæt, dyre ure og de nyeste smartphones i vild aktivitet satte tydeligt scenen i foyeren på Hotel Clarion ved Sluseholmen i København, hvor der blev ivrigt netværket med nye bekendtskaber og gamle kammerater.

"Vi har jo set hinanden før - jeg ved bare ikke hvor? Jeg selv er gammel tele-mand," lød det et sted, og sådan gik snakken lystigt ved de høje caféborde.

Og vinderen er . . .
Al snak forstummer dog, da kåringen af Danmarks bedste it-virksomhed 2009 nærmer sig.

"e-Boks," lyder det ud gennem højttalerne, og klapsalverne sætter massivt i gang, mens firmaet i næsten samlet flok bevæger sig op på scenen for at modtage prisen. De er nemlig kun 12 ansatte i alt.

En synlig stolt e-Boks-direktør, Henrik Andersen, tager ordet og roser sit hold.

"Det handler om hårdt arbejde," siger han, inden der senere går en tak til medarbejderne.

"Jeg er stolt af, at vi kunne nå så højt op, og jeg er stolt af holdet bag. Det er i høj grad deres fortjeneste," siger Henrik Andersen.

"Prisen giver mulighed for at vise, hvad der før lidt var vores egen hemmelighed. Nu ved alle det," siger Henrik Andersen med adresse til firmaets succes.

På trods af den nyvundne hæder slog Henrik Andersen lidt koldt vand i blodet.

"Der er stadig en million danskere, der mangler at oprette en e-Boks, så der er stadig et stykke vej," manede han ironisk til ro.

Superligaen
Udover hovedprisen blev der givet priser til en stribe andre danske it-virksomheder - blandt andet i den absolutte it-superliga.

Prisen til den bedste virksomhed i sværvægts-klassen med en omsætning mellem en halv og en milliard kroner gik til Multidata A/S, der leverer løn- og personale-systemer.

Årets supersværvægts-pris, der går til den bedste virksomhed med en omsætning over en milliard kroner, gik til SAP.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Danmarks Statistik skifter fra Oracle og SAS Institute til open source-platforme for at spare på licensbetalinger: "Vi ser et teknologi-landskab, hvor nogle af de store spillere er ved at blive overhalet af nye letvægtsprodukter"
Interview: For at nedbringe udgifterne til de årlige licensbetalinger mindsker Danmarks Statistik forbruget af kerner hos Oracle og SAS Institute for i stedet at bruge open source-platforme. "Vi har haft sindssygt gode resultater med at introducere dem. På de åbne platforme kan vi bygge en del mere selv," siger CIO Annie Stahel. Se platformene her.
Computerworld
NemID ramt af nedbrud
Det er ikke muligt at logge på med NemID i øjeblikket. Nets bekræfter, at der er driftsproblemer. (Opdateret).
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Når du skal designe, udvikle og implementere dokumenter i Dynamics 365
I dette whitepaper får du et overblik over de forskellige muligheder, der findes, når du skal designe, udvikle og implementere eksterne ERP-dokumenter i Dynamics 365 for Finance and Operations. I dokumentet kan du blandt andet se en sammenligning mellem Lasernet og en række andre løsninger. Bag whitepaperet står Tabellae, der over de seneste ni år har arbejdet med mere end 500 ERP-projekter og som har stor indsigt i Lasernet Output Management-systemet fra Formpipe Software.