Artikel top billede

Windows XP blomstrer op (igen) - nu på mobilen

Windows XP vil skylle ind over markedet på avancerede mobiltelefoner, der ligger helt i top på tekniske specifikationer.

Selv om Microsoft i flere omgange har forsøgt at udfase sit populære styresystem Windows XP fra oktober 2001, dukker det hele tiden op igen som trold af en æske.

Først blev operativsystemet et af de foretrukne til de lette netbooks, siden er det revitaliseret i form af virtualiseringsværktøjet XP Mode til Windows 7, og nu er den første mobiltelefon med Windows XP kommet i handlen.

Det er den kinesiske mobilproducent ITG, der står bag relanceringen af XP på mobiltelefonen, der ret sigende går under navnet XPphone.

Telefonen kan køre alle de kendte XP-skrivebordsapplikationer på den 4,8 tommer store touchskærm med en opløsning på 800 x 480 pixels, som er pakket ind i børstet aluminium.

Under trykskærmen kan man hive et qwerty-tastatur ud, og telefonen kommer i sin mest potente version med én gigahertz AMD Super Mobile CPU, 64 gigabyte solid state drive og en harddisk på 120 gigabyte. Derudover har telefonen indbygget GPS og netværksadgang til 3G og super-3G samt Wifi.

Producenten ITG bryster sig kækt på sin hjemmeside med, at XPphone har seks gange flere applikationer til rådighed end eksempelvis Apples App Store.

ITG er dog anderledes lydløs, når det kommer til at oplyse prisen og lanceringsdatoen på den ikke helt lille telefon, som kan forudbestilles fra selskabets hjemmeside.

En forventelig netbook-evolution

Teleanalytiker John Strand fra Strand Consult fremhæver XPphonen som én blandt en lang række af telefoner, der i de kommende år vil være at finde i spændet mellem pc'en og mobiltelefonen.

"En telefon med XP er en del af den ventede evolution af netbook-markedet, snarere end det er en evolution af mobilmarkedet. XPphonen er jo ikke meget anderledes end en netbook med HSPA (3G, red.)," lyder det fra John Strand.

Kommer ikke kun an på teknik

Han understreger dog, at størrelsen givetvis vil appellere til en del personer, der kan tage de såkaldte smartbooks med sig i lommen på farten.

"De små harddiske giver jo brugerne mulighed for at have en hel computer i en meget lille pakke," lyder det fra John Strand, som understreger, at XP'ens mange mulige applikationer ikke nødvendigvis er et plus.

"Man skal jo huske på, hvilke applikationer der virker bedst på små skærme," siger han.

Teknik er ikke alt

Teleanalytiker Brian Troelsen fra analysehuset IDC nikker genkendende, at mobiltelefonen smelter sammen med netbook'en.

Han fremhæver, at eksempelvis mobilproducenten Nokia for nyligt har lanceret den bærbare computer, Booklet 3G og den amerikanske pc-producent Dell har spyttet sin første mobiltelefon ud til de kinesiske forbrugere.

Brian Troelsen understreger samtidig, at det ikke nødvendigvis er de teknisk stærkeste producenter, der vinder på et marked, hvor forbrugerne positionerer sig i form af signalværdi med, hvordan ens teknologi ser ud på overfladen.

"Jeg er ret imponeret over XPphonens specifikationer, men en telefon som Apples iPhone klarer sig jo rigtig godt, selv om den måske ikke er den stærkeste på de tekniske specifikationer," forklarer Brian Troelsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere