Artikel top billede

"Vi vil gøre, hvad vi kan for at holde på vores medarbejdere, men omvendt skal økonomien også hænge sammen," siger direktør Claus Møller.

Danske Siemens-medarbejdere risikerer fyreseddel

Direktøren for den danske del af Siemens It Solutions and Services ved endnu ikke, om hans 250 medarbejdere er blandt de 4.200, der skal fyres på verdensplan.

"Jeg kan ikke udelukke, der kommer fyringer i Danmark," siger Claus Møller, der er direktør for den 250 mand store danske afdeling af Siemens It Solutions and Services.

Den udmelding kommer ovenpå, at Siemens It Solutions and Services har meldt ud, at de vil fyre 4.200 ansatte på verdensplan frem mod efteråret 2011. Heraf 2.000 i Tyskland.

Siemens It Solutions and Services er en division under Siemens, som driver private og offentliges virksomheders it.

"Siemens It Solutions and Services har satset på specifikke løsninger til specifikke industrier. Den vækst, der var forventet på globalt plan, er ikke kommet. Derfor justerer man roret," forklarer Claus Møller.

Han har dog endnu ikke fået nogen meldinger på, hvordan det kommer til at påvirke den danske afdeling.

"Vi kan ikke sige noget endnu om, hvorvidt Danmark vil blive påvirket," siger Claus Møller.

Ville holde på ansatte

Den danske afdeling har ellers tidligere været imod fyringer. På selskabets hjemmeside skrev direktør Claus Møller for blot fem måneder siden, at man ønskede at holde på medarbejderne. Der stod blandt andet:

"Midt i den globale finanskrise hører man dagligt om danske virksomheder, der fyrer medarbejdere. Hos Siemens i Danmark går man mod strømmen og bruger ventetiden inden næste opsving på at motivere, efteruddanne og udvikle medarbejderne.

At afskedige og ansætte er forbundet med store omkostninger. Dels er det dyrt at afskedige, dels er det dyrt at rekruttere nye medarbejdere, og dels tager det lang tid, inden en ny medarbejder er selvkørende og kan yde optimalt. Så det kan rent totaløkonomisk set godt betale sig at holde på medarbejderne, selvom omkostningerne skal skæres."

Er det, du skrev i oktober 2009, ikke længere gældende?

"Jo. Det er det. Vi vil gøre, hvad vi kan for at holde på vores medarbejdere, men omvendt skal økonomien også hænge sammen, så vi bliver nød til at kigge på, hvordan det ser ud med nye ordrer og gentegninger," siger Claus Møller.

Var det, du meldte ud i oktober 2009, ikke misvisende, når I nu risikerer at skulle fyre i Danmark?

"Siemens arbejder fortsat med at fastholde og videreuddanne de dygtigste medarbejdere, og det har vi også gjort i 2009. Det er dog ikke det samme som sige sige, at vi aldrig skifter ud på visse poster eller ændrer på organisationen, hvis det forretningsmæssigt er det rigtigste," siger Claus Møller.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere