Dumme og kriminelle direktører

Klumme: Bør det offentlige overhovedet handle med bikse, der hele tiden har underskud og derfor har lav forsyningssikkerhed i fremtiden?

Jeg kan ikke lide Enhedslisten. De er et sammenrend af folk, der for eksempel aktivt planlagde vores nedlæggelse som selvstændig nation og samarbejdede ivrigt med vore fjender (det vil sige, de er landsforrædere).

De har fjollede medlemmer, der stadig er imod atomkraft, fordi ... Ja, fordi de engang lod sig rive med af 'Atomkraft? Nej Tak'-idiotiet i 70'erne. De har MF'ere, der ikke kunne få nok af manipulations-kurser i Østtyskland, så de kunne overtage magten på studierne og alle mulige andre steder. Og værst af alt er jo, at de stadig er parat til at forklare, at de sandelig ikke tog fejl, og at det stadig er en god idé at nedlægge Danmark. Adr. Badr.

Men den årlige liste over multinationale bikse, der ikke betaler skat i Danmark, er en God Ting™ fra deres Frank Aaen. Han har vist lavet den i 10-15 år nu, uden at det har vakt den helt store opmærksomhed.

Dog tog Ekstra Bladet for et par år siden fat i direktøren for Nestlé og spurgte ham, hvordan det kunne være, at Nestlé overhovedet lod ham fortsætte med sit arbejde, når de havde givet underskud i 20 år i træk her i landet?

Så måtte han jo vælge: Mand eller Mus. Det blev Mus: Det var en langsigtet investering. Det var virkelig noget, Nestlé gerne ville lykkes med, fordi Danmark var et vigtigt marked. Og han havde en fornemmelse af, at liiiige netop i dét år, ville de lykkeligvis komme ud med et lille overskud.

Nu har Frank Aaen så stillet det meget logiske spørgsmål: Hvorfor i alverden betaler firmaer, der tjener kassen på at sælge til det offentlige i Danmark, ikke skat?

De slanke, sportstrænede direktører fra de multinationales lokalkontorer er i en klemme:

Er de dårlige til at køre deres biks eller er de kriminelle?
Og bør det offentlige overhovedet handle med bikse, der hele tiden har underskud og derfor har lav forsyningssikkerhed i fremtiden?

Og vigtigst af alt: Har de slanke sportsmænd fået bonus i underskudsår?

IBM Danmark har haft dundrende (og stigende) underskud i de sidste fire år, og de har lavet sig selv om fra A/S til ApS ligesom Oracle, Microsoft og de andre for at kunne spare skat i USA.

Mon IBM er begyndt på de samme narrestreger som de andre? Det har altid undret mig, at IBM's første underskudsår (for fem år siden) var på højden af superboblen, hvor alt kunne sælges, og hvor de stod for 25 procent af it-Danmark.

Fujitsu-direktøren sagde den onde brand brøle og brodere mig, at hans medarbejdere skam havde betalt en masse a-skat, så alt var i orden. Og i øvrigt var det blevet bedre, efter at han kom til (uden at det dog var blevet en profitabel biks af den grund). Right.

Os med små bikse bliver stillet soliditets- og størrelses-spørgsmål og skal oplyse regnskabstal, hvis vi f.eks. vil levere via SKI-vanviddet eller på store, offentlige projekter.

Gad vide, hvilke regnskabstal de store underskudsbikse har givet til SKI og andre offentlige myndigheder? Har de løjet om deres tal eller kan de offentlige indkøbere ikke se forskel på sorte og røde tal?

Jeg synes det er sjovt. Og jeg synes vi alle sammen skal stræbe efter både at arbejde for - og købe af - virksomheder, der ikke år efter år har kæmpe underskud.

Det MÅ være sundt for os alle sammen i længden.


Mogens Nørgaard er administrerende direktør i Miracle.

Computerworlds klummer er ikke nødvendigvis udtryk for Computerworlds holdninger, men er alene udtryk for skribentens holdninger.Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Dibs Payment Services A/S
Betalingssystemer til e-handel og detailhandel.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Kunstig intelligens og automatisering: Sådan kommer du i gang

En ny generation af langt mere intelligente og automatiserede it-løsninger har meldt deres ankomst på markedet. Disse vil i de kommende år fuldstændig forandre, hvordan it kan understøtte og forandre virksomheder og hele markeder. Men hvordan kommer man i gang med at udnytte kunstig intelligens og automatisering i virksomheden? Kom og få en række konkrete bud på, hvordan man gør.

30. marts 2017 | Læs mere


Computerworld Summit 2017

Den teknologiske udvikling buldrer afsted. Din organisation skal være digital. Den skal være sikker. Og så skal den være tilstrækkelig omstillingsparat til at møde den fremtid, som ingen rigtigt kender. Summit 2017 sætter fokus på de nye teknologier, forretnings- og driftsmodeller, og giver dig inspiration til, hvordan de kan give den maksimale værdi i din virksomhed.

04. april 2017 | Læs mere


Bedre arbejdsgange og bedre sikkerhed: Sådan får du mere ud af dine printere

Printerne er dyre maskiner, og området udviklet sig hastigt over mod stedse mere avancerede og tæt forbundne løsninger. Inden længe vil vi også begynde at se 3D-printere vinde indpas i virksomhederne. På dette How To seminar kan du se de bedste printer-løsninger på markedet lige nu ? og ikke mindst høre, hvordan du bedste muligt sikrer din printer mod cyberkriminelle, da printere er et oplagt mål.

25. april 2017 | Læs mere


Computerworld
Hackerne kaster sig over de fire største browsere: Her er den mest usikre browser
I en hackerdyst mellem Chrome, Firefox, Safari og Edge Chrome blev en af browserne lagt ned fem gange, mens hackerne ikke kunne få hul på en af de andre browsere i konkurrencen.
CIO
Grundfos opretter ny topstilling - her er selskabets nye 'head of digital transformation'
Pumpegiganten Grundfos i stor oprustning med it og digitalisering. Seneste tiltag er en ny topstilling i koncernen, hvor der netop er ansat en 'head of digital transformation.'
Comon
Top 5: De bedste spil baserede på film
Film, der bliver til spil, bliver enten fantastisk eller en fadæse. Her er de fem bedste spil baseret på en spillefilm
Channelworld
Ny EG-direktør har en plan: Sådan skal EG vokse sig større og endnu mere profitabel
Interview: Mikkel Bardram er ny administrerende direktør i EG. Selvom EG nu har 2.000 ansatte og en omsætning på 1,8 milliarder kroner, er der potentiale for endnu mere, mener den nye direktør.
White paper
Undersøgelse af kritiske anlæg
I 2015 afsluttede Coromatic Group en undersøgelse af kritiske anlæg, der dækkede årene 2000-2013. Undersøgelsen omfattede det nordiske hospitalsmarked og dets afhængighed af to virksomhedskritiske funktioner, strømforsyning og kommunikationsteknologi, under hensyntagen til den øgede mængde af data, der behandles i forskellige systemer.