Dumme og kriminelle direktører

Klumme: Bør det offentlige overhovedet handle med bikse, der hele tiden har underskud og derfor har lav forsyningssikkerhed i fremtiden?

Jeg kan ikke lide Enhedslisten. De er et sammenrend af folk, der for eksempel aktivt planlagde vores nedlæggelse som selvstændig nation og samarbejdede ivrigt med vore fjender (det vil sige, de er landsforrædere).

De har fjollede medlemmer, der stadig er imod atomkraft, fordi ... Ja, fordi de engang lod sig rive med af 'Atomkraft? Nej Tak'-idiotiet i 70'erne. De har MF'ere, der ikke kunne få nok af manipulations-kurser i Østtyskland, så de kunne overtage magten på studierne og alle mulige andre steder. Og værst af alt er jo, at de stadig er parat til at forklare, at de sandelig ikke tog fejl, og at det stadig er en god idé at nedlægge Danmark. Adr. Badr.

Men den årlige liste over multinationale bikse, der ikke betaler skat i Danmark, er en God Ting™ fra deres Frank Aaen. Han har vist lavet den i 10-15 år nu, uden at det har vakt den helt store opmærksomhed.

Dog tog Ekstra Bladet for et par år siden fat i direktøren for Nestlé og spurgte ham, hvordan det kunne være, at Nestlé overhovedet lod ham fortsætte med sit arbejde, når de havde givet underskud i 20 år i træk her i landet?

Så måtte han jo vælge: Mand eller Mus. Det blev Mus: Det var en langsigtet investering. Det var virkelig noget, Nestlé gerne ville lykkes med, fordi Danmark var et vigtigt marked. Og han havde en fornemmelse af, at liiiige netop i dét år, ville de lykkeligvis komme ud med et lille overskud.

Nu har Frank Aaen så stillet det meget logiske spørgsmål: Hvorfor i alverden betaler firmaer, der tjener kassen på at sælge til det offentlige i Danmark, ikke skat?

De slanke, sportstrænede direktører fra de multinationales lokalkontorer er i en klemme:

Er de dårlige til at køre deres biks eller er de kriminelle?
Og bør det offentlige overhovedet handle med bikse, der hele tiden har underskud og derfor har lav forsyningssikkerhed i fremtiden?

Og vigtigst af alt: Har de slanke sportsmænd fået bonus i underskudsår?

IBM Danmark har haft dundrende (og stigende) underskud i de sidste fire år, og de har lavet sig selv om fra A/S til ApS ligesom Oracle, Microsoft og de andre for at kunne spare skat i USA.

Mon IBM er begyndt på de samme narrestreger som de andre? Det har altid undret mig, at IBM's første underskudsår (for fem år siden) var på højden af superboblen, hvor alt kunne sælges, og hvor de stod for 25 procent af it-Danmark.

Fujitsu-direktøren sagde den onde brand brøle og brodere mig, at hans medarbejdere skam havde betalt en masse a-skat, så alt var i orden. Og i øvrigt var det blevet bedre, efter at han kom til (uden at det dog var blevet en profitabel biks af den grund). Right.

Os med små bikse bliver stillet soliditets- og størrelses-spørgsmål og skal oplyse regnskabstal, hvis vi f.eks. vil levere via SKI-vanviddet eller på store, offentlige projekter.

Gad vide, hvilke regnskabstal de store underskudsbikse har givet til SKI og andre offentlige myndigheder? Har de løjet om deres tal eller kan de offentlige indkøbere ikke se forskel på sorte og røde tal?

Jeg synes det er sjovt. Og jeg synes vi alle sammen skal stræbe efter både at arbejde for - og købe af - virksomheder, der ikke år efter år har kæmpe underskud.

Det MÅ være sundt for os alle sammen i længden.


Mogens Nørgaard er administrerende direktør i Miracle.

Computerworlds klummer er ikke nødvendigvis udtryk for Computerworlds holdninger, men er alene udtryk for skribentens holdninger.Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til EU's persondataforordning: It-opgaver, ansvar og teknologiske muligheder

EU's persondataforordning træder i kraft 25. maj 2018, og det er en stor opgave at få gjort it-setuppet i organisationerne klar. Få overblik over regler og konsekvenser for it-afdelingen og virksomhedens it-ansvarlige, samt indblik i en stribe teknologier, der kan hjælpe til at efterleve kravene.

22. august 2017 | Læs mere


Bliv klar til EU's persondataforordning: It-opgaver, ansvar og teknologiske muligheder

EU's persondataforordning træder i kraft 25. maj 2018, og det er en stor opgave at få gjort it-setuppet i organisationerne klar. Få overblik over regler og konsekvenser for it-afdelingen og virksomhedens it-ansvarlige, samt indblik i en stribe teknologier, der kan hjælpe til at efterleve kravene.

24. august 2017 | Læs mere


Sikkerhed på netværk, firewall, routere: Få styr på din infrastruktur

Netværk, routere og firewall er meget kritiske elementer, når det handler om at beskytte sig mod angreb. Seminaret sætter fokus på, hvordan din virksomhed kan beskytte sig bedre mod alt fra DDoS-angreb til hackere og malware. Mød nogle af de førende sikkerhedsleverandører og sikkerhedseksperter, der kan hjælpe dig med at beskytte din infrastruktur. Få inspiration til kommende investeringer og strategiske overvejelser.

29. august 2017 | Læs mere

mest debaterede artikler

Computerworld
Et halvt år efter kæmpe nytårs-nedbrud hos YouSee: Her er status på politiets efterforskning af 51-årig mands rolle
Københavns Politi har nu i næsten et halvt år efterforsket det store YouSee-nedbrud, der gav sort skærm nytårsaften og særligt en 51-årig mands rolle i sagen. Her er status.
CIO
Professor: Minimal risiko for kæmpebøder til virksomheder når EU-persondataforordningen træder i kraft
De danske virksomheder slipper for økonomiske huskekager, hvis de ikke overholder persondataforordningen, når den træder i kraft til maj næste år, vurderer professor.
Comon
Test af OnePlus 5: Stadig vanvittig meget telefon for pengene
OnePlus 5 er stadig en af de bedste smartphones til prisen - også selvom prisen ikke længere er helt lige så god.
Job & Karriere
Se listen: Disse it-folk bliver ansat på stedet - cheferne skriger efter helt bestemte it-kompetencer
Der er en markant mangel på it-folk med helt bestemte kompetencer samtidig med, at it-cheferne er i gang med at øge bemandingen i it-organisationerne. Se listen med de mest efterspurgte it-kompetencer netop nu.
White paper
Guide til hyperconverged infrastructure - Alt om forenklet it-infrastruktur
I dette white paper får du en guide til at komme i gang med Hyperconverged Infrastructure (forenklet it-infrastruktur)