DK-CERT: Der er angreb på IP-telefoni fra skyen

Portscanninger efter IP-telefonsystemer kom fra adresser under Amazons cloud-tjeneste. Cloud giver hackerne flere fordele, skriver Shehzad Ahmad fra DK-CERT i denne klumme.

En stribe IP-telefonisystemer blev udsat for portscanning i den forløbne måned.

Det er der ikke noget nyt i, men kilden er interessant: Portscanningerne kom fra IP-adresser, der tilhører Amazons EC2-service (Elastic Compute Cloud).

Dermed viser scanningerne, at de it-kriminelle nu også er aktive på cloud-systemer.

Der er nok ingen, der tror, at hackerne køber sig ind på cloud-tjenester. I så fald sker det i hvert fald med stjålne kreditkort.

I stedet har de sandsynligvis hacket sig ind på virtuelle servere, der tilhører kunder på EC2-systemet.

Scanner efter SIP
Scanningerne var rettet mod UDP-port 5060, som anvendes af SIP-protokollen.

De er sandsynligvis forsøg på at finde frem til IP-telefonsystemer som for eksempel open source-systemet Asterisk.

Når systemet er fundet, kan angriberen afprøve diverse sårbarheder for at få adgang til at foretage opkald på ejerens regning.

Alt sammen er lige efter bogen. Når jeg alligevel finder affæren interessant, er det på grund af cloud-vinklen.

Fordele ved cloud
Ved at bruge en cloud-baseret tjeneste får hackerne nemlig flere fordele.

For det første behøver de ikke bruge kræfter på at forklæde sig.

Angrebet kan jo kun lokaliseres til at komme fra Amazon, ikke fra hackerens private opkobling.

For det andet giver cloud hackerne adgang til et system med masser af ressourcer, både når det gælder datakraft og båndbredde.

Det kan især være interessant, hvis de vil foretage denial-of-service-angreb.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.