Hittegodskontoret smadrer din bærbare

Tusindvis af mobiltelefoner, MP3-afspillere og harddiske fra bærbare computere bliver hvert år badet i saltvand og smadret med en hammer på landets hittegodskontorer.

En stram it-sikkerhedspolitik hos Rigspolitiet betyder, at landets hittegodskontorer hvert år destruerer tusindvis af bortkomne mobiltelefoner, MP3-afspillere og harddiske fra bærbare computere.

Rigspolitiet destruerer selv harddiske, når der kommer nye computere på kontoret, og siden 2003 har det også været befalingen til landets hittegodskontorer.

- Vi vil være stjernesikre på, at det elektroniske udstyr ikke må indeholde personhenførbare oplysninger, når vi afleverer det, fortæller vicerigspolitichef Erik Justesen.

- Der er mange gode mennesker, der siger, at vi tilnærmelsesvist kan rense det, men det er ikke rigtigt. For at undgå nogen som helst tvivl destruerer vi det. Det gælder vores egen hardware, men det gælder også det, vi får indleveret i forbindelse med hittegods, fortsætter han.

Tusindvis af mobiler

Alene hos politiet i Storkøbenhavn bliver det hver måned til et par hundrede mobiltelefoner og mange MP3-afspillere.

Hittegodskontorerne har pligt til at opbevare indleverede ting i tre måneder, før de sælges på auktion eller altså lider en langt værre skæbne, hvis der er tale om it-udstyr.

- Det kommer i et saltbad, hvor det ligger et par dage. Herefter får det en ordentlig hammer, fortæller kontorfuldmægtig Jeanne Krog fra Hittegods København.

Bærbare computere bliver efterfølgende solgt på auktioner uden harddisk.

Der findes ingen statistik for, hvor mange mobiltelefoner, MP3-afspillere og harddiske, der hvert år destrueres på landsplan.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere