Wi-Fi-sikkerhedshuller i Centrino

Intel advarer om alvorlige sikkerhedshuller i Microsofts drivere til de trådløse netværkschip, der er en del af Intels Centrino-platform til bærbare pc'er.

Chipgiganten Intel advarer om, at der med visse af selskabets Centrino-chipsæt til trådløse lokalnetværk, Wi-Fi, findes en række alvorlige sikkerhedshuller, der kan udnyttes af hackere eller virus.

Sikkerhedshullerne findes ifølge Intel i Microsofts drivere til Wi-Fi-chippene.

I den advarsel, der er frigivet sammen med selskabets softwareopdatering, skriver Intel, at sikkerhedshullet vil kunne udnyttes af hackere inden for rækkevidde af det trådløse netværk til at få udført ondsindet kode på systemet med kernelrettigheder.

Opgrader omgående
Mens flere sikkerhedsfirmaer opfordrer brugerne til at opgradere omgående, så advarer Intel samtidig om, at de enkelt pc-producenter kan have foretaget ændringer, der kan give problemer med Intels generiske drivere.

Sikkerhedsorganisationen SANS Institute anbefaler derfor, at man først konsulterer sin pc-producent for at se, om der er frigivet særlige drivere derfra.

Organisationen vurderer samtidigt, at de opdaterede drivere næppe vil blive distribueret via Microsofts automatiske opdateringskanal.

Derfor vil det i høj grad være op til brugerne selv at sørge for at downloade og installere opdaterede drivere.

Visse pc-producenter har dog tilsvarende distributionskanaler til driveropdateringer, der vil kunne anvendes til at distribuere de opdaterede drivere.

Der er endnu ikke rapporteret om forsøg på at udnytte sikkerhedshullerne, hvilket dog også vil kræve en relativt kort afstand mellem angriberen og den sårbare pc.

Det ultimative mareridt vil dog være en orm, der er i stand til at hoppe videre fra én inficeret bærbar pc til andre bærbare pc'er inden for rækkevidde, oplyser sikkerhedsfirmaet Sophos.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
En onsdag i juni bliver DSB's it-systemer ramt af et 48 timer langt nedbrud: "Min første tanke er, at vi må være ramt af et DDoS-angreb"
Få historien om, hvordan DSB fandt løsningen på det to dage lange nedbrud, som selskabet blev ramt af 24. juni klokken 14.45.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Mængden af skyggedata stiger voldsomt – få tips til hvordan du bekæmpe det
Moderne virksomheder er drevet af data. Men for at udnytte de data, skal de være tilgængelige for medarbejderne, kunderne og samarbejdspartnere – og det er bare de data, som it og virksomheden kender. For den eksplosive udvikling i cloud og data betyder også, at de fleste organisationer generer store mængder af ”skyggedata”, data som bliver delt, opbevaret og ofte glemt et sted i virksomhedens mange systemer. I dette whitepaper kan du derfor læse om omfanget af problemet med skyggedata i skyen samt få ideer til, hvordan du kan begrænse og beskytte det.