iPAQ med alt

En meget effektiv kommunikationsenhed, der er proppet med alle de nyeste trådløse teknologier og GPS. Konsekvensen er et kolossalt strømforbrug og en opladning efter hver eneste arbejdsdag.

iPAQ med alt

Nu er HP's seneste skud på stammen blandt alt-i-én lommecomputere kommet i handlen. Og for alle os, som elsker masser af funktioner, åbenbarer der sig et sandt overflødighedshorn af trådløse kommunikationsmuligheder, GPS og en lang række mere velkendte lommecomputer-funktioner i den nye HP iPAQ 6915 Mobile Messenger.

Men inden vi lader iPAQ 6915 blive overstrømmet af alt for mange superlativer, er vi dog simpelthen nødvendigt at lade tommelen vende ned af på ét enkelt punkt. Og det er det kolossale strømforbrug.

Eller vendt lidt på hovedet – et alt for lille batteri, der har vanskeligt ved at stå distancen, når man begynder at boltre sig uhæmmet i alle iPAQ´ens trådløse muligheder.

Alt andet lige er det vel egentlig heller ikke så underligt, at strømindikatoren skal styrtdykke med en hastighed som en vandrefalk, hvis både Bluetooth, WLAN og telefon skal gløde det meste af dagen.

Og hvis GPS'en også lige skal bruges en times tid eller to i bilen, og man ikke lige har fået autoladeren med, går det da først helt galt.

Den nye iPAQ 6915 ligner på mange måder forgængeren fra sidst år, iPAQ 6515, dog selvfølgelig med nogle forbedringer. Blandt andet er der kommet mere knald på processoren, lidt større hukommelse, WLAN 802.11b, dansk tastatur samt styresystemet Microsoft Windows Mobile 5.0 på dansk. Desværre nåede versionen med dansk tastatur og styresystem bare ikke at blive klar til denne test, så vi måtte tage til takke med iPAQ 6915 i den engelske udgave.

Processoren er den samme Intel PXA270 som i
forgængeren, men øget til 416 MHz sammen med hukommelsen på 192 MB i alt – fordelt på 128 MB ROM og 64 MB SDRAM. Umiddelbart kan 416 MHz lyder som en del, og det betyder også, at alle applikationer stort set kører upåklageligt.

Svag GPS-modtager

HP har også formået at integrere Windows Mobile 5.0 i en logisk brugerflade med en række praktiske funktioner placeret på skrivebordet.

Det skal være usagt, om funktionen "iPAQ Wireless" som genvej på skrivebordet er et udtryk for, at HP faktisk har erkendt problemet med det voldsomme strømforbrug.

I hvert fald er det ganske praktisk, at man på en række af små ikoner midt på skærmen let og hurtigt kan tænde og slukke for Bluetooth, WLAN, GSM og GPS og derved spare lidt power til de sene eftermiddagstimer.

Desværre er den indbyggede GPS-modtager ikke særlig kraftig, og den taber ofte signalet, hvis iPAQ'en ikke lige er placeret lodret i en holder. Også passage gennem områder med høje træer eller mange bakker kan indimellem skabe lidt knas i satellitkontakten.

Der kan downloades eet enkelt TomTom bykort til for eksempel København eller Århus, og selv om Århus-kortet dækker det meste af Østjylland, er det geografisk i underkanten til en ordentlig test.

I stedet brugte vi et Skandinavisk Destinator-kort og kunne dermed konstatere, at GPS-funktionen bortset over den svage modtagelse – fungerer ganske udmærket til begge typer kort.

HP iPAQ 6915 Mobile Messenger er gennemgående ganske funktionel og en meget effektiv kommunikationsenhed med alle de nødvendige features, der skal være i en lommecomputer.

Enheden er stilfuldt designet, og den medfølgende plastikklap til skærmen er meget smart, da man derved slipper for et utjekket etui og samtidig beskytter skærmen mod ridser samt aktivering af forskellige funktioner i utide.

For mange vil det måske være nærliggende at opgradere batteriet fra det medfølgende 1.200 mAh til 1.800 mAh.
Men til en vejledende pris på knap en tusindkroneseddel er det nok et spørgsmål om, hvor stor værdi det vil give i sidste ende.

Egentlig burde iPAQ 6915 måske have haft et femtal. Men GPS-modtagerens svage præstation og det faktum, at HP burde have leveret den med et 1.800 mAh batteri vel vidende, at vi har at gøre med en regulær strømsluger, er med til at holde den samlede karakter på et stort firetal.

Og så skal det ret og rimeligt nævnes til slut, at problematikken med et uhæmmet strømforbrug langtfra kun er HP´s problem. Så lad det hermed være en opfordring til alle batteriudviklere om at lægge hjernerne i blød og give os en fremtid med meget mere knald på batterierne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere