Et headset til det hele

Plantronics nye headset kan både bruges til IP-telefoni og mobiltelefonen – på én og samme tid.

Et headset til det hele

Når man nu både har en mobiltelefon liggende på skrivebordet og en computer kørende med Skype installeret, så burde man jo relativt let kunne forbinde det hele med ét Bluetooth-headset, så opkald både fra Skype og mobilen går direkte ind i øret.

Det kan nu lade sig gøre takket være amerikanske Plantronics, der med det nye Voyager 510-USB headset løser et problem, som mange danskere i dag slås med.

Headset’et leveres med en lille Bluetooth-dongle, der sættes i en ledig USB-port på computeren. I modsætning til traditionelle Bluetooth-dongler kræver Plantronics’ imidlertid ikke, at man installerer særlig software. Faktisk kan man blot sætte donglen i porten, hvorefter Windows XP automatisk installerer drivere, og så er man faktisk kørende.

Headset’et bliver simpelthen installeret som en ny mikrofon og højttaler, og dermed kan man relativt let i Kontrolpanel sætte lyden op til at komme ud af Voyager-sættet.

Hvis man installerer det medfølgende PerSonoCall-program, kan man dog bedre styre sit headset og eksempelvis bestemme, at det kun er bestemte programmer, der skal benytte det.

Vi testede Voyager sammen med Skype og en Nokia N80-mobiltelefon. Til Skype fungerede det glimrende. I PerSonoCall-softwaren – der i øvrigt var på dansk – valgte vi simpelthen Skype på en liste over softphone-programmer, og så var vi kørende. Et opkald til Skypes test-service, echo123, viste, at det hele fungerede, og efterfølgende opkald til både Skype-brugere og almindelige telefoner viste, at lyden var glimrende i begge ender.

Plantronics leverer nogle rigtig gode mikrofoner, der er særdeles gode til at filtrere baggrundsstøj fra. Et tændt fjernsyn og en kollega, der talte i telefon få meter væk, gav ikke problemer.

Rækkevidden af headset’et er overraskende lang, dog bliver kvaliteten forringet, jo længere man bevæger sig væk. I et stort åbent kontormiljø kan man dog sagtens bevæge sig 8-10 meter væk fra pinden uden de store problemer.

Tilsvarende med mobiltelefonen, hvor vi dog måtte konsultere manualen for at finde ud af, hvilke taster, man skulle trykke på for at aktivere parring mellem telefon og headset. Med det på plads kørte det ganske uden problemer. Lydkvaliteten var lige så god som med pc-forbindelsen, og rækkevidden var ligeledes omkring 8-10 meter.

Det smarte ved Voyager 510-USB er naturligvis, at det kan være tilsluttet både telefon og pc på samme tid. Med headset’et i øret skal man ikke bekymre sig om, hvilken telefon, der ringer – man trykker blot på tasten på sit headset, så går opkaldet igennem. Det fungerede da også glimrende i første omgang.

Da vi tændte for computer og headset dagen efter, kom pc og mobiltelefon dog i karambolage. Mobiltelefonen ville have eneret på headset’et, og det tog os lidt tid at få det hele til at makke ret igen. Vi fandt dog aldrig ud af, hvad der havde forårsaget problemerne, og siden har det fungeret uden de store problemer.

Plantronics Voyager 510-USB er et oplagt headset til eksempelvis hjemmearbejdspladsen og måske især til den mobile medarbejder, der skal kunne flytte sit lokalnummer med sig, uanset hvor i verden, den bærbare bliver sat til nettet. Det fungerer i hvert fald glimrende. KH




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere