Et headset til det hele

Plantronics nye headset kan både bruges til IP-telefoni og mobiltelefonen – på én og samme tid.

Et headset til det hele
Når man nu både har en mobiltelefon liggende på skrivebordet og en computer kørende med Skype installeret, så burde man jo relativt let kunne forbinde det hele med ét Bluetooth-headset, så opkald både fra Skype og mobilen går direkte ind i øret.

Det kan nu lade sig gøre takket være amerikanske Plantronics, der med det nye Voyager 510-USB headset løser et problem, som mange danskere i dag slås med.

Headset’et leveres med en lille Bluetooth-dongle, der sættes i en ledig USB-port på computeren. I modsætning til traditionelle Bluetooth-dongler kræver Plantronics’ imidlertid ikke, at man installerer særlig software. Faktisk kan man blot sætte donglen i porten, hvorefter Windows XP automatisk installerer drivere, og så er man faktisk kørende.

Headset’et bliver simpelthen installeret som en ny mikrofon og højttaler, og dermed kan man relativt let i Kontrolpanel sætte lyden op til at komme ud af Voyager-sættet.

Hvis man installerer det medfølgende PerSonoCall-program, kan man dog bedre styre sit headset og eksempelvis bestemme, at det kun er bestemte programmer, der skal benytte det.

Vi testede Voyager sammen med Skype og en Nokia N80-mobiltelefon. Til Skype fungerede det glimrende. I PerSonoCall-softwaren – der i øvrigt var på dansk – valgte vi simpelthen Skype på en liste over softphone-programmer, og så var vi kørende. Et opkald til Skypes test-service, echo123, viste, at det hele fungerede, og efterfølgende opkald til både Skype-brugere og almindelige telefoner viste, at lyden var glimrende i begge ender.

Plantronics leverer nogle rigtig gode mikrofoner, der er særdeles gode til at filtrere baggrundsstøj fra. Et tændt fjernsyn og en kollega, der talte i telefon få meter væk, gav ikke problemer.

Rækkevidden af headset’et er overraskende lang, dog bliver kvaliteten forringet, jo længere man bevæger sig væk. I et stort åbent kontormiljø kan man dog sagtens bevæge sig 8-10 meter væk fra pinden uden de store problemer.

Tilsvarende med mobiltelefonen, hvor vi dog måtte konsultere manualen for at finde ud af, hvilke taster, man skulle trykke på for at aktivere parring mellem telefon og headset. Med det på plads kørte det ganske uden problemer. Lydkvaliteten var lige så god som med pc-forbindelsen, og rækkevidden var ligeledes omkring 8-10 meter.

Det smarte ved Voyager 510-USB er naturligvis, at det kan være tilsluttet både telefon og pc på samme tid. Med headset’et i øret skal man ikke bekymre sig om, hvilken telefon, der ringer – man trykker blot på tasten på sit headset, så går opkaldet igennem. Det fungerede da også glimrende i første omgang.

Da vi tændte for computer og headset dagen efter, kom pc og mobiltelefon dog i karambolage. Mobiltelefonen ville have eneret på headset’et, og det tog os lidt tid at få det hele til at makke ret igen. Vi fandt dog aldrig ud af, hvad der havde forårsaget problemerne, og siden har det fungeret uden de store problemer.

Plantronics Voyager 510-USB er et oplagt headset til eksempelvis hjemmearbejdspladsen og måske især til den mobile medarbejder, der skal kunne flytte sit lokalnummer med sig, uanset hvor i verden, den bærbare bliver sat til nettet. Det fungerer i hvert fald glimrende. KH


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED-Data A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Danmarks Statistik skifter fra Oracle og SAS Institute til open source-platforme for at spare på licensbetalinger: "Vi ser et teknologi-landskab, hvor nogle af de store spillere er ved at blive overhalet af nye letvægtsprodukter"
Interview: For at nedbringe udgifterne til de årlige licensbetalinger mindsker Danmarks Statistik forbruget af kerner hos Oracle og SAS Institute for i stedet at bruge open source-platforme. "Vi har haft sindssygt gode resultater med at introducere dem. På de åbne platforme kan vi bygge en del mere selv," siger CIO Annie Stahel. Se platformene her.
Computerworld
NemID ramt af nedbrud
Det er ikke muligt at logge på med NemID i øjeblikket. Nets bekræfter, at der er driftsproblemer. (Opdateret).
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.