Billig 3D-printer til skrivebordet

Føler du dig begrænset af at skrive i to dimensioner, kan du nu boltre dig i alle tre retninger med Fab@Home-projektets nye 3D-printer til 14.000 kroner – en pris der ikke er høj i forhold til tilsvarende 3D-printere.

Indtil i dag har det været en bekostelig affære at skulle fremstille prototyper af 3D-objekter.

Kun store firmaer og ingeniørfirmaer har haft økonomi til at købe "rapid prototyping" i stil med sådan en her.

Men nu har to amerikanske forskere udviklet projektet Fab@Home, som er et byg-selv projekt, hvor man ud fra deres anvisninger og ved brug af deres software kan få sin helt egen 3D-printer, der kan stå og modellere på dit skrivebord for omkring 14.000 kroner. Byggemanual og øvrig information kan man hentes gratis på nettet.

Når "printeren" er færdigbygget fungerer den ved at bevæge en arm, som påfører flydende materiale i tynde lag. Den bygger objektet op nedefra og op, millimeter for millimeter.

Man kan lave objekter af eksempelvis plast, silikone og chokolade. Så du kan i princippet printe dine egne chokolader og hoppebolde.

Når Fab@Home-printeren er færdigsamlet, så fylder som en mikrobølgeovn.

Den ene af mændene bag Fab@Home, Evan Malone, håber, at deres opfindelse vil kickstarte en revolution inden for hjemme-prototypefremstilling – akkurat som computer-selvbyg sparkede salget af de første hjemmecomputere i gang i 70'erne, fortæller han til New Scientist Tech.

Se hvordan den hjemmebyggede prototype-printer fremstiller en gummirem til et armbåndsur her.

Besøg 3D-printerens wiki-websted her.

Bygger du en Fab@Home vil vi meget gerne høre fra dig. Kontakt os her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere