Gates' gratis glæder

Vi har fundet over 50 af de bedste gratisprogrammer, som Microsoft har lavet til Windows XP. Her er noget for enhver smag - og mon ikke også, der er et par stykker, du aldrig har hørt om før?

Gates' gratis glæder A-G

Microsoft er kendt for at vide, hvad de vil have for deres software. Bare se på de voldsomme priser på det nye Windows Vista.

Men faktisk laver softwaregiganten også en række udmærkede programmer, som man kan hente kvit og frit - hvis man ellers kan finde dem.

Firmaet har over 150 gratisprogrammer. Vi har fundet de 53 bedste og iler med at bringe dem videre til dig, så du også kan få glæde af dem:

ActiveSync synkroniserer eksempelvis Outlook-information, Office-dokumenter, fotos, billeder, videoer til Windows Mobile-baserede Pocket PC’er og Smartphones.

Alt-Tab Replacement er et powertoy som gør Alt-Tab funktionen bedre, da du kan ser et preview af siden, du har åbnet i programmet.

Calculator Plus er en udvidet lommeregner, som også kan lave en lang række konverteringer.

CD Slide Show Generator kan vise fotos og grafik brændt på en CD som et lysbilledshow.

ClearType Tuner gør hvad navnet siger. Programmet gør det nemmer at læse tekst på din skærm. En absolut nødvendighed for LCD-skræme. Du kan også prove det online On-Line.

Conference XP er et virtuelt fællesrum, et såkaldt venue, hvor du kan høre og se andre. Du kan samarbejde med andre på et elektronisk whiteboard eller PowerPoint præsentation og kan sende beskeder med videre.

"Decades" Auto Playlist Pack har masser af nye auto playlists så du kan ordne din msuik efter årtier. Lige fra fyrrerne og frem til i dag.

Desktop Language Settings ændrer sprog, tastatur og regionale indstillinger for Windows, Internet Explorer og Office.

Easy Camera Calibration Tool er et værktøj du kan bruge til at kalibrere dit digitalkamera.

Fingerprint Logon. Hvorfor skrive adgangskode, når du kan bruge din finger? Alt du behøver er en fingeraftrykslæser og dette stykke software for at logge på Windows.

FolderShare er en webtjeneste, som automatisk synkroniserer filændringer mellem forbundne pc’er, så du altid har adgang til de seneste filer.

Font Properties Extension tilføjer adskillige nye muligheder for indstillinger i dialogboksen Skrifter.

Game Voice Share er godt at have hvis du til tale med dem, du spiller med. Et meget enkelt program, der er nemt at opsætte.

GroupBar er et værktøj fra Microsofts Laboratorier, som giver dig fuld mulighed for at gruppere vinduer og trække og slippe. Du kan også gruppere vinduer inden for ens programmer.

Group Shot skaber et sammensat foto ud fra en serie af fotos, der er taget af det samme motiv og fra samme skudhold.

Gates' gratis glæder H-R

HTML Slide Show Wizard laver et HTML-lysbilledshow med dine digitalfotos.

Image Resizer ændrer størrelse på et eller flere billeder bare ved at højreklikke.

ISO Recorder Power Toy bruges til at lave ISO-image-filer af cd'er og dvd'er.

Keyboard Layout Creator bruger du til at fremstille og ændre på tastatur-layoutet.

Location Finder. Med dette program kan du på et kort se. hvor du befinder dig på Windows Live Local. Location Finder bruger WiFii-teknologi til at vise brugerens aktuelle position på kortet. Location Finder kan også forsøge at finde positionen ved at bruge IP-nummeret.

MapCruncher er beregnet til at konvertere dine almindelige land- og bykort til et onlineformat, du kan bruge i Virtual Earth.

Media Capture. Med dette program kan du “tage en kort film” af, hvad du ser på en dvd og gemme det som ukomprimerede AVI-filer.

Mount ISO Files Virtually gør det muligt at mounte ISO-image-filer som cd- eller dvd-drev.

My Font Tool konverterer din håndskrift til en TrueType skrift, så du får din helt egen håndskrevne font.

Paint.Net er et gratis billedbehandlingsprogram, som er et ekstremt billigt alternativ til Photoshop. Husk også at hente Free Paint.Net Plug-Ins.

Photo Info giver dig mulighed for at tilføje, ændre eller slette almindelige metadata-oplysninger om digitalfotos fra Windows Stifinder.

Photo Story skaber et lysbilledeshow med dine digitale fotos. Med et enkelt klik kan du rette op, beskære eller rotere fotos. Du kan også tilføje specialeffekter, lydspor og din stemme til dine fotohistorier.

Power Calculator er en anden avanceret erstatning for Windows XP’s indbyggede Lommeregner. Her får du grafiske funktioner og konverteringmuligheder.

Producer 2003 er til brugere af PowerPoint 2002 & 2003. Programmet har forbedet lyd- og videokvalitet, bedre synkronisering og præsentationsdelingsværktøjer.

Premium Time Zone er et godt program, hvis du har behov for at arbejde med flere tidszoner.

Promqry og PromqryUI opdager, hvis en netværks-sniffer kører på din pc.

RAW Image Thumbnailer and Viewer er til seriøse fotografer der bruger RAW. Programmet organiser og arbejder med RAW-filer i Windows Stifinder med thumbnails, previews, printmuligheder og metadata-oplysninger.

Gates' gratis glæder S-V

Scalable Fabric er en anderledes måde at have vinduerne åbne på. Med dette program installeret har du et område i midten af din skærm, hvor alle åbne vinduer befinder sig. Hvis du vil minimere et vindue trækker du det hen til kanten, så det bliver mindre. Ideen er at du kan gruppere ens vinduer sammen.

SequoiaView visualiserer harddiskens indhold som træstruktur.

SyncToy er et fremragende værktøj til at kopiere, flytte og synkroisere filer med digitalkameraer, e-mailprogrammer, mobiltelefoner, PDA’er og bærbare. Eller brug det til at tage backup.

Taskbar Magnifier kan forstørre skærmen fra taskbaren.

Tweak UI giver adgang til systemindstillinger, som ikke er vist som standard. Eksempelvis kan du indstille mus, stifinder og taskbaren.

Tweakomatic er et værktøj som skriver Windows Management Instrumentation (WMI) scripts, der gør det muligt at få adgang til eller konfigurere Windows og Internet Explorer indstillinger lokalt eller med fjernadgang.

TweakMediaPlayer giver dig adgang til avancerede indstillinger til eksempelvis Media Players bibliotek, cd-brænding og fuldskærm.

USB Flash Drive Manager kan du bruge til at tage backup og genskabe data på en USB-nøgle.

Video Cube kan du blandt andet bruge til at give en AVI video-fil specialeffekter, så den "næsten" kommer til at ligne en tegnefilm.

Virtual Desktop Manager gør det muligt at styre op til fire skriveborde fra taskbaren.

Virtual PC gør det muligt at have flere pc-baserede styresystemer på en enkelt pc. Smart hvis du vil teste Linux og have Windows XP samtidig.

VirtualWiFi. Med dette program kan du på samme tid forbinde din pc med flere WiFi-netværk, selv om du kun har et WLAN-kort.

Gates' gratis glæder W-Z

Webcam Timershot. Tag fotos med dit webcam og gem dem på fastlagte tidspunkter.

Windows Installer CleanUp Utility kan fjerne et programs konfigurationsinformationer, hvis der er installationsproblemer med det program, du ønsker at installere.

Windows Live OneCare-sikkerhedsscanner er en gratis nettjeneste, der giver dig hurtige sikkerheds- og vedligeholdelsesscanninger af din computer, når du har brug for det, og som hjælper dig med at diagnosticere og løse problemer.

Windows Live Toolbar er effektiv søgebar, så du nemt kan søge med MSN Search. Desuden kan du også bruge den til at søge efter filer på din pc.

Windows Live Writer er et tekstbehandlingsværktøj til blogging.

Windows Værktøj til fjernelse af skadelig software. Bag det lange navn gemmer sig et værktøj, der normalt hentes automatisk af Windows Update. Det er et program, der undersøger din computer for almindeligt udbredt skadelig software og fjerner eventuelle infektioner. Microsoft udgiver en opdateret version af dette værktøj hver anden tirsdag i hver måned.

Windows Defender beskytter mod pop-ups, sløv pc-performance og sikkerhedstrusler forårsaget af spyware eller andet uønsket software.

Wntipcfg er et ældre, men stadig lige fikst værktøj, der giver dig informationer om din IP-konfiguration.

XML Notepad 2007 kan du se og redigere XML dokumenter med.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere