Billigt D-SLR til nybegynderen

Afstanden mellem kompakt- og spejlreflekskameraer bliver stadig mindre. De funktioner, vi er vant til at finde i den ene kategori, kan man pludselig finde i den anden. Med D40 har Nikon lånt noget nyt fra kompaktverdenen – prisen.

Billigt spejlreflekskamera til nybegynderen

Kamerahus med kitobjektiv for under 4.699 kroner. Mere behøver du ikke give for Nikons nye D40.

Prisen ligger fortsat lidt over, hvad de fleste tager for et kompaktkamera, men forskellen mellem produktkategorierne er ikke længere et stærkt argument for at holde sig fra spejlreflekskameraerne.

De, der mener, at det er meget sværere at betjene et spejlreflekskamera end et kompakt ditto, ved ikke ret meget, når det kommer til D40.

Det har de traditionelle programmer fra spejlreflekskameraerne som P, A, S og M i spidsen, men her findes også alle tænkelige motivprogrammer.

Deuden er filtereffekter, beskæringsværktøj og funktion til reducering af røde øjne bare nogle af de effekter, som Nikon har lånt fra kompaktkameraerne.

Nye menuer

Foruden Nikons traditionelle menu har D40 faktisk en helt ny type informationsskærmbillede, som vises på det bageste display.

Her kan man se samspillet mellem blænde og lukker, og her siger kameraet til, hvis motivet er for mørkt. Informativt og superenkelt! Når vi vil indstille for eksempel ISO-tallet eller hvidbalancen, viser kameraet små billedeksempler, så man kan se, hvilken indstilling der bedst passer.

Det er let at forstå, at dette kamera henvender sig til nybegyndere, der ikke behersker fotograferingens tekniske detaljer til punkt og prikke. Men det gør selvfølgelig ikke kameraet dårligere for den, som kan alle forkortelserne udenad.

Under kabinettet finder vi en sensor på seks megapixels. Det kan måske virke lige i overkanten, eftersom målgruppen formodentlig ikke kommer til at producere alt for mange billeder i stort format. Sensoren leverer fantastiske billeder, der er godt eksponeret og uden alt for meget støj.

Op til ISO 800 er der ingen problemer, og 1600 fungerer. Kameraet har endda en tilstand kaldet Hi1, som svarer til ISO 3200. Den kan ikke anbefales...

Halvgod optik

Objektivet, der følger med, 18-55/3,5-5,6, i pakken er ikke det bedste, Nikon har produceret, men heller ikke dårligt.

Kameraet bliver bedre med bedre optik, selv om skarpheden bliver rigtig god, når vi blænder nogle trin ned.

Kamerahuset er velbygget, til trods for at det føles lidt mere plastikagtigt end storebror D80.

Få knapper gør det meget let at håndtere, og det smidige hus ligger godt i vores testhænder, selv om personer med store hænder som sædvanligt inden for denne budgetkategori kunne ønske sig lidt mere at holde på.

Den store skærm og en lys og venlig søger, gør også kameraet til en behagelig arbejdskammerat. Det er ikke verdens hurtigste kamera, men det slår legende let de fleste kompaktkameraer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere