LCD-tv med indbygget lysshow

Philips lancerer nyt LCD-apparat med stærkt forbedret Ambilight og billedforbedring af alle signaler hele vejen op til 1080p. PC World har taget et smugkik på det kostbare apparat i Stockholm.

LCD-tv med indbygget lysshow

Sædvanligvis fokuserer vi mest på, om et fladskærm-tv viser et flot billede eller ej. Men med introduktionen af sit nye Aurea-apparat lokker Philips med det, der sker uden for billedet.

Først og fremmest har den såkaldte Ambilight-funktion fået en spand kul. Aurea-apparatet er nemlig ikke blot – som tidligere Ambilight-modeller – i stand til at projicere farver og lys fra en række lysstofrør skråt bagud på den væg, fjernsynet hænger på eller står foran.

I Aureas tilfælde sendes der også lys ud igennem fjernsynets mælkehvide, delvist transparente ramme.
At Ambilight-funktionen i Aureas tilfælde dannes af 42 dioderklynger rundt om LCD-panelet, gør samtidig funktionen i stand til nøje at afpasse lysets intensitet og farvetone efter de skiftende billedelementer på skærmens forskellige arealer.

Resultatet, som PC World fik lejlighed til at se i går ved en pressevisning i Stockholm, er ret overbevisende.
Eksempelvis kaster en kvinde i en af koncernens demonstrationsfilm en ildkugle til højre ud af skærmbilledet, og man griber sig selv i at forvente, at kuglen fortsætter sin bane ud af fjernsynet.

Simpelthen fordi dele af fjernsynets ramme samt væggen til højre for apparatet i det samme belyses med orange toner fra fjernsynets Ambilight-dioder.

I sin grundsubstans er Ambilight måske nok en lidt bizar og overflødig funktionalitet. Men søger man omvendt sandheden i Philips-evangeliet, skulle funktionen virke mindre stressende for øjnene, end hvis man blot betragter et tv-billede i et dunkelt rum. Om det holder stik, skal vi lade være usagt. Men flot er det.

Og skulle man blot have brug for et privat lysshow under parmiddagen, kan det slukkede tv såmænd også sættes til at pulsere forskellige farvetoner ud på væggen. Liret og unødvendigt? Ja, også i den grad. Men ganske effektfuldt.

Flere spændende detaljer

Første Aurea-model er et 42-tommer LCD-tv med en opløsning på 1920 x 1080 pixels. Det kan således også vise den største HD-standard, 1080p, uden nedskalering.

Ligeledes kan apparatets billedforbedrende kredsløb – af Philips kaldet Perfect Pixel HD – behandle helt op til 1080p-indhold, så man et langt stykke hen ad vejen undgår eksempelvis hakken og hop ved panorering.

Her adskiller Aurea sig fra sidste års Philips-topmodeller, der ikke havde processormæssig kapacitet til at forbedre HD-indhold, men kun kunne give standard definition-materiale et ekstra skub.

Der er således flere spændende detaljer ved Aurea, og på redaktionen glæder vi os til at prøve fjernsynet nøjere af.

Desværre leveres første udgave kun i en 42-tommer version, der kræver, at man sidder tre-fire meter væk. Derfor er apparatet for stort til mange danskeres stuer, hvilket man da også er klar over hos Philips.

For, som koncernens svenske cheftekniker forklarede det:

- Så regner vi jo kun med, at det er velhavende kunder, der køber et Aurea-tv. Og de har typisk et stort hjem.

Her har han nok en pointe. Den danske stykpris for 42pfl9900d/10 – som er det nye apparats præcise typebetegnelse – bliver nemlig 34.000 kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere