Total suveræn GPS fra Garmin

Garmin giver konkurrenterne baghjul med sin nye GPS-navigator, nüvi 760. Topmodellen i nüvi-serien kan næsten alt, og gør det hele rigtig godt. Læs her hvorfor vi giver GPS'en topkarakter.

Total suveræn GPS fra Garmin

Når man ser på listen over, hvad Garmin nüvi 760 kan, så er det lige før, man mister pusten.

Listen er lang, så lad os her kun nævne de vigtigste: 4,3 tommer stor bredformatsskærm, Bluetooth, FM-sender, musik- og billedafspiller og TMC-modtager.

Kortene er NAVTEQs helt nye 2008-kort, og dækker hele Europa, hvilket eksempelvis også betyder flere østeuropæiske lande.

Kortene i Østeuropa er dog slet ikke så detaljerede som her i landet, men har man ferieplaner, der går mod øst, så er der i hvert fald hjælp at hente i de større byer og på hovedvejene.

Garmin har kælet for 760’eren, og det betyder eksempelvis, at nogle af irritationsmomenterne fra den tidligere topmodel, nüvi 660, er væk. Eksempelvis er GPS-antennen indbygget i selve navigatoren, ganske som på de andre nyere nüvi-modeller.

Og skærmen er en udsøgt fornøjelse. Den har en dejlig høj opløsning, og selv her i den stærke vintersol var det muligt at se, hvad der stod - klart og tydeligt. Det er så afgjort ikke en selvfølge, når man har med GPS’er at gøre.

TMC fungerer

Garmin har normalt en meget simpel, men stærk holder, der blot er en sugekop med en kort, hård plastic-stang, der sættes direkte i ryggen på GPS’en.

Men på 760’eren har man valgt at bruge en aktiv holder, som GPS’en tages ind og ud af, uden man skal pille kablerne ud.

Den er lidt løs i koderne, men fungerer ganske godt. Det er let at placere den i forruden og man kan let vinkle GPS’en, så man kan se skærmen. Den aktive holder har både strøm og tilslutning til TMC-antenne.

TMC-antennen er en klassisk, tynd ledning med to små sugekopper, så den kan placeres i forruden.

Ærgerligt, at Garmin ikke har lært af Navigon 2110 (se anmeldelse her) og lavet en lidt smartere løsning, men til gengæld var modtagelsen af TMC-signaler glimrende, og vi oplevede et par gange, at vi faktisk fik mulighed for at bruge det til noget her i landet, da vi med nød og næppe undgik at blive forsinket af et større uheld på den fynske motorvej.

Vi fik en advarsel med angivelse af, hvor mange minutter Vejdirektoratet forventede det ville tage, og så kunne vi let trykke "Undgå" og få beregnet en ny rute.

Bedre ruteplanlægning

Garmin har en af de allerbedste brugergrænseflader på markedet. Når man tænder den, så mødes man med blot to valgmuligheder: ”Find” eller ”Kort”. Menuerne er logisk opbyggede og lette at navigere rundt i.

Det tager ganske få sekunder at indtaste en adresse, og den indbyggede processor er så hurtig, at den har beregnet ruten på et splitsekund.

Vi prøvede også at sætte den på en klassisk opgave: Find et hotel i en fremmed by. Det tog under ½ minut, så havde vi ikke bare fundet hotellet, men fik også vist både adresse og telefonnummer og kunne ringe og høre, om der var et ledigt værelse ved blot at trykke på en knap.

Det kræver naturligvis, at GPS’en er forbundet via Bluetooth til en mobiltelefon, men det er også både let at få til at virke, og så fungerer det faktisk ganske tilfredsstillende. Mikrofonen har indbygget støjreduktionsfilter, og det betyder, at begge samtaleparter faktisk kunne holde ud at bruge den indbyggede håndfri funktion.

Garmin har også opgraderet navigations-softwaren, og der er nu endelig kommet en længe savnet funktion: Muligheden for at lave ruter med flere destinationer. Man kan nu bruge sin Garmin GPS til at planlægge en tur med helt op til 10 stop under vejs. Det kan både gøres på selve GPS’en eller ved hjælp af det medfølgende computerprogram.

Det fungerer rigtig fint, og det eneste, vi har at indvende, er, at det ikke er muligt at få GPS’en til at beregne den mest optimale rute ud fra eksempelvis fem forskellige destinationer.

Lang batteritid og mulighed for musik

Garmin vil gerne have os til at bruge GPS’en til underholdning. Man kan bruge den til at afspille musik, som lægges på et SD-kort i MP3 eller WMA-format.

Musikken kan afspilles på den indbyggede højtaler og afbrydes, når den venlige stemme har oplysninger. Mere oplagt er det dog at bruge den indbyggede FM-sender, som fungerer glimrende og er let at indstille. Man vælger simpelthen blot en frekvens på GPS’en, indstiller bilradioen på den samme – og så har man musikken kørende i bilens højtalere.

Batteritiden på GPS’er rækker sjældent til en hel køretur, men nüvi 760 havde hele fem timers batteritid, når det var ladet helt op. Det er rigtig godt.

Garmin nüvi 760 er en vinder. Hvis man både er til alle de smarte funktioner og samtidig vil have en simpel og brugervenlig GPS, så er der ingen vej uden om Garmin nüvi 760.

Den er godt nok den dyreste maskine, men den er pengene værd. Man får det hele med, hvis man køber en Garmin nüvi 760FM.

Der findes to andre modeller i 700-serien: nüvi 710 har kort over Skandinavien, og nüvi 770 har kort over både Europa og Nordamerika.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere