Mød en af Nordens fremmeste eksperter i adfærdsdesign – Morten Münster, der bl.a. har skrevet ” Jytte fra marketing er desværre gået for i dag” – på Computerworld Cloud & AI Festival.
Kan den noget helt specielt siden det er LIGE præcis den model du ønsker? For hvis det bare er fordi den har en masse funktioner, hvad så med at købe en grafregner istedet? Den kan fås til ca. samme penge, men kan altså bare VILDT meget. F.eks. TI-83
Det er fordi den har omvendt polsk notation. Det skulle vist være én af de billigste lommeregnere der har det. Det er derfor jeg gerne vil have fingrene i den.
Hehe, den side har jeg såmænd set larsholmgaard_dk. Ved godt jeg ikke skrev det, men aargh... ok du får points. Jeg lader tråden stå åben til imorgen, og ser om der er andre der har bud.
OPN (eller RPN for Reverse Polish Notation) er rigtigt nok en anden måde at 'taste tal ind på'. Man opererer med stakke, og udfører operationer på de to nederste (eller 3 nederste) tal i stakken.
OPN: 2 [enter] 5 + dette vil lægge 2 og 5 sammen og erstatte de to tal med resultatet 7.
På en almindelig algebraisk lommeregner ville det være: 2+5=
Man har meget mere kontrol over matematikken ved RPN, end ved algebraisk indtastning, selvom det ved første øjekast ser ret mystisk ud. Jeg har selv haft et par HP48SX og HP48GX med RPN, for nogle år siden på HTX og jeg savner stadig dem begge. Ja, de virker ikke mere, fordi der har været cola i dem!
Selv i dag har jeg svært ved at forenes med en algebraisk lommeregner, fordi RPN er SÅ meget mere logisk, når først man lige vænner sig til at bruge det. Og netop HP er de eneste der bruger denne notation. Du skal fx. ikke kæmpe med en M+ funktion, som jeg synes er ret ubrugervenlig på de fleste algebraiske lommeregnere, tryk en gang på enter og det nederste tal i stakken er kopieret, nemt og enkelt. Desuden har man langt mere styr over at alle indtastningerne er korrekte, da du kan se stakken hele tiden.
Der er mange flere fordele ved RPN, men nu må jeg hellere holde... ;-)
larsholmegaard -> på en grafregner der skal man da ikke døje med M+ og M- og hvad de ellers hedder, der kan du smide dem ned i en variable hvis man synes (f.eks. a, b, c etc.) På en grafregner der er displayet også så stort så at det stadig er overskueligt, og tallene bliver stående selvom man trykke enter.
På en almindelig lommeregner, der er det irriterende, da man kun kan se det man LIGE har indtastet. På en grafregner kan man jo gå LAAAANGT tilbage.
Nå, in short: Man kan også gemme tal m.m. i variable på en RPN lommeregner, det er mere det brugervenlige i at man skal trykke på noget 'gem', noget 'hent' og så huske hvilke tal, der ligger hvor. At kopiere tal i stakken på en RPN lommeregner er piece of cake og især særdeles brugbart i forbindelse med mellemregninger.
Det er 2 meget forskellige notationer, og jeg synes man skal have prøvet dem begge, for at kunne vurdere, hvilken der er bedst for ens eget behov.
Jeg har arbejdet med begge typer (både RPN og algebraisk)i flere år og holder stadig på at man lærer de matematiske grundregler meget bedre med en RPN lommeregner, i forhold til at taste et langt regnestykke ind i algebraisk notation og derefter få et færdigt resultat ved at sætte en finger på '=' tasten, uden at man egentlig ved, hvad der er sket i mellemtiden. Ved RPN er du selv aktivt med i hele regnestykket og det er langt mere logisk, efter min mening.
Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.