Samsung Touchwiz i flæsket på iPhone

Det er ikke svært - på papiret - at overgå Apples iPhone. Men i praksis kan det være noget mere vanskeligt. Det gælder også for Samsung Touchwiz, hvis touchskærm vil udfordre Apple. Se her hvordan det går.

Har du rørt ved din Samsung Touchwiz

Hvis man blot tilføjer en trykfølsom skærm og så nøjes med at kigge på specifikationer, så er det ikke særligt svært at overgå Apples iPhone - og det gør Samsung Touchwiz på flere områder.

Først og fremmest er Samsung Touchwiz godt to centimeter kortere og en smule smallere over livet end iPhone og derfor langt nemmere at have med i lommen.

Designet er heller ikke ueffent - man går næsten aldrig galt i byen med glas, stål og krom, men der sniger sig desværre et par plastikkanter med ind i den fysiske udformning, som vi gerne havde været foruden.

Veludstyret mobiltelefon

Rent teknologisk er der også tale om en veludstyret mobiltelefon, der har understøttelse for HDSPA og dermed kan levere teoretiske dataoverførselshastigheder på op imod 7,2 Mbit/s.

Der er samtidig understøttelse for MMS, videosamtaler og indbygget FM-radio. Men vi må så til gengæld undvære både GPS og WiFi, og især manglen på netværksunderstøttelse er en hæmsko, når man gerne vil kunne surfe og håndtere mails via telefonen.

Med en opløsning på fem megapixel ligger det indbyggede kamera også på papiret i den meget fornuftige ende af spekteret, og med såvel autofokus og fotolys kan man slippe af sted med at tage nogle rimelige fotos.

Samtidig fungerer den trykfølsomme skærm godt i forbindelse med et mobiltelefonkamera, da adgang til indstillingsmulighederne ligger lige for.

En trykfølsom skærm gør det ikke alene

Men blot fordi der tilføjes en trykfølsom skærm til en mobiltelefon, betyder det ikke, at produktet kan konkurrere direkte mod iPhone. Det kan Samsung i hvert fald ikke med Touchwiz.

Skærmen fungerer fint, når der blot skal trykkes menupunkter, numre med videre, men det øjeblik man skal bladre ned gennem menuer, så går det galt.

Sammenhængen mellem den bevægelse man ønsker at foretage med fingeren for at bladre videre, hænger ikke sammen med måden telefonen opfanger bevægelsen.

Alt for ofte ender man i menupunkter, man ikke havde intentioner om at benytte, eller menuerne skøjter af sted, uden man har kontrol over, hvor hurtigt eller hvornår bevægelsen skal stoppe.

Som alternativ til iPhone står Touchwiz derfor rigtig skidt - og i grunden er det også urimeligt at sammenligne de to telefoner.

Den ene er en smartphone, det er den anden ikke. Men hvis blot Samsung havde bedre styr på udnyttelsen af den trykfølsomme skærm, ville Touchwiz fungere fint som en almindelig telefon med blærepotentiale.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere