Artikel top billede

Du skal sende din e-butik på slankekur straks

Klumme: Er din hjemmeside for tung at danse med? De fleste brugere fordufter, hvis ikke din side dukker op på under 10 sekunder.

<span lang="DA"><p dir="ltr">Når du udvikler på din webshop, kan du måske have svært ved at forestille dig, at det, du laver på din store hurtige Mac, skal hentes ned af folk i hele Danmark.

Ja måske også folk i fremmede lande, som gennem gamle tærede telefonlinjer og små usle, trådløse forbindelser, skal se og købe dine varer.

Mange ældre brugere sidder på billige og dårlige netforbindelser. Ja, der er endda folk, som endnu sidder med gammeldags modemmer og ringer op via telefonnettet.

Dertil surfer flere og flere fra deres mobiltelefoner, iPads og andre maskiner, der er koblet op via trådløse forbindelser, som ikke altid er hurtige.

Hvor meget fylder dine grafikstykker?

For dem betyder det endog rigtigt meget, hvor meget dine grafikstykker fylder, hvor godt din kode er skrevet og optimeret, og hvor hurtig din server er.

Desuden bruger folk kun ganske få sekunder, efter de har trykket på "dit link" i Google, på at finde ud af, om det er hos dig, de vil købe deres varer.

Tager det meget mere end fem sekunder at se siden, er de over alle bjerge, og salget er tabt.

Husk på, at websites skal loade inden for 10 sekunder, ellers forsvinder rigtig mange brugere.

Over 30 sekunder er det næsten helt sikkert farvel og tak. Gå efter, at dine sider maks. fylder 100 kilobyte og i hvert tilfælde ikke meget mere end det.

Straf til de langsomme

Tænk på, at hver eneste gang, du smækker et nyt billede på forsiden eller en af undersiderne, hver eneste gang, du gør et eller andet, som fylder mere, taber du nogle brugere på grund af hastigheden.

Og det er surt..

Jeg har set eksempler på e-butikker med 500 kb tunge forsider.

Ja, jeg har sågar set billeder, som fyldte flere megabytes, og som det på et dårligt modem ville tage flere minutter at hente ned - og deres ejere forstår ikke at salget går trægt.

</span>

Google har indført straf

Sluttelig har Google for nylig indført "straf" til dem, der har websites, som er for langsomme.

Google har simpelthen besluttet at belønne dem, der er hurtige, ved at smide dem længere op i søgeresultaterne.

Så hvis de andre ting ikke i sig selv var argument nok, burde en god Google-placering gøre udslaget for dig.

Hvis du tilmelder dig Google Webmaster Tools, kan du følge, hvor hurtigt Google kan hente dine sider, og der kan du løbende se, hvor godt du gør det.

Der er for øvrigt mange andre gode ting i det gratis værktøj, men det er en anden historie.

Hyr en god programmør

Så bliv rigtig god til at komprimere billeder, eller få en til at hjælpe dig.

Hyr en god programmør til at vurdere, hvor du kan slanke din kode, for der er mange tricks, der kan gøre, at en side loader hurtigere.

Husk at have dine sider på en hurtig server med en supergod forbindelse.

Det er ikke altid en god ide at nøjes med at betale ni kroner om måneden for hosting - det kan let blive de dyreste penge du nogensinde har sparet.

Så send din webshop på slankekur; det betaler sig.

Martin Thorborg er medstifter af Spamfighter, administrerende direktør og stifter af Amino.dk samt forfatter til bogen E-pusher.

Computerworlds klummer er ikke nødvendigvis udtryk for Computerworlds holdninger, men er alene udtryk for skribentens holdninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere