Artikel top billede

Sådan holder du øje med din mobils dataforbrug

Er din virksomheds mobilregning også steget, efter at I er begyndt at bruge smartphones? Så er det måske på tide at holde lidt øje med, hvor meget datatrafik I hiver hjem over mobilnettet.

Smartphones kan på mange måder gøre dig og dine ansatte mere effektive i det daglige arbejde.

Muligheden for at anvende forretningsapplikationer lige meget hvor du er, skaber indlysende effektivitetsfordele. Du kan opdatere dit kundesystem eller sende dine fakturaer, når du har en sag frisk i erindringen.

Men det kan også være en dyr fornøjelse, hvis data-trafikken eksploderer, uden at I er opmærksomme på det.

Anvend så vidt muligt trådløst internet

Det gør ikke så meget, hvis det meste af data-trafikken kører over wi-fi. Ligesom der er penge at spare på køre mobiltelefonsamtaler over jeres trådløse internetforbindelse, kan I spare penge på at køre forretnings-apps over det trådløse internet.

Det kan derfor være en god idé at slukke for det mobile netværk og udelukkende anvende wi-fi på smartphonen, når det er muligt.

Det mobile net

Det er dog ikke altid, et trådløst internet er inden for rækkevidde. Så må man ty til det mobile internet i form af 3G.

Din virksomhed har formentlig en aftale med mobil-leverandøren om, hvor meget data-trafik I kan køre over mobilnettet om måneden. Overskrides den grænse, skal der betales ekstra.

Derfor er det en god idé at holde øje med, hvor meget I egentlig hiver hjem over det mobile net. 

App holder øje med data-trafikken

Dataman er en app, der hjælper dig med at holde øje med, hvor meget datatrafik du bruger på din iPhone, iPad og iPod Touch.
 
Du kan indtaste en daglig, ugentlig eller månedlig grænse for dit dataforbrug. Når du har forbrugt 25 procent, 50 procent, 75 procent og 99 procent af det månedlige forbrug, får du tilsendt en sms med en advarsel.

App'en giver dig også mulighed for at se det historiske dataforbrug fordelt på mobilt net og trådløst internet.

Samtidig er der mulighed for geotagging, så du kan se, hvor i verden data er blevet downloadet.

Dataman findes i en gratis lite-udgave og en fuld version til 1,99 dollar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere