Artikel top billede

(Foto: Picasa)

Disse nye fede smartphones er på vej: Her er nogle af det kommende års spændende nyheder

Få overblikket her over de kommende smartphone-lanceringer i 2018 og hvornår du - formodentligt - kan forvente dem

2017 var et brag af et smartphone år.

De rammeløse smartphones blev mainstream med Samsung S8 i spidsen, kameraerne blev bedre end nogensinde før som i Pixel 2 og de kinesiske brands oppede sig med smartphones som OnePlus 5T og Huawei Mate 10 Pro.

For ikke at glemme den svinedyre, men også imponerende iPhone X.

Men du kan faktisk se frem til, at 2018 bliver et mindst lige så spændende år.

Selv om der endnu er lang tid til lancering af de fleste enheder, så er der alligevel en del rygter om både lanceringsdatoer og specifikationer.

Vi giver dig her et lille kalendermæssigt overblik over smartphone-året 2018.

Husk på at intet er skåret i sten, og at oversigten er baseret på de eksisterende rygter samt producenternes tidligere lanceringer. 

Læs også: Oversigt: Her er årets bedste smartphones 2017

Nye Sony XZ-telefoner

Sony har de seneste år leveret smartphones i samme, lidt kedelige, men funktionelle design, men med ny indmad.

Det har været med til at placere Sony på en lav markedsandel, men i år ser det ud til at ændre sig.

I hvert fald ser Sony ud til at levere smartphones med et nyt design, hvor skærmen dækker mere af fronten, og hvor bagsiden er prydet af et dobbeltkamera.

Rygter går på blandt andet nye Xperia XZ-enheder samt en ny XZ Premium 2-smartphones med dertilhørende 4K-skærm, frontvendte højttalere og op imod 6 GB hukommelse (RAM), ligesom det forventes, at topmodellen fra Sony vil være udstyret med den nye Snapdragon 845-processor.

Læs også: Smartphone-markedet buldrer i helt ny retning - og det er ikke med Apple eller Samsung i front

Mest interessant er dog, at rygterne peger på, at Sony bliver ved det klassiske 16:9-format og altså ikke omfavner det nye, meget aflange 18:9 (2:1) format, som du nu ser på mange af de andre topmodellen fra eksempelvis Samsung, LG, OnePlus og Apple.

Det forlyder, at Sony allerede vil være klar til at præsentere de første af selskabets nye smartphones på næste uges CES-messe og vil altså være den første producent, der er klar med nye telefoner i 2018.

Samsung Galaxy S9/S9+

Lige så sikker som en Apple-lancering efter sommeren er en Samsung-præsentation i foråret.

Samsung forventes at lancere sine to nye S9 og S9+ i løbet af det sprøde forår og har tidligere udnyttet ugerne omkring den store Mobile World Congress-messe i Barcelona i begyndelsen af februar, men en lancering skete sidste år så sent som i marts.

Du må ikke forvente de store ændringer i S9 og S9+ i forhold til de allerede eksisterende S8 og S8+. Alle læk og rygter peger på en mere moderat lancering, hvor det rammeløse design optimeres, indmaden forstærkes og fingerskanneren på bagsiden får en langt bedre ergonomisk placering.

Ifølge nogle rygter arbejder Samsung på at inkorporere en fingerskanner i skærmen fra Synaptics, men renderinger og lækkede fotos viser i højere grad, at den vil være placeret på bagsiden.

Vigtigst er dog, at alle læk og rygter bekræfter, at Samsung S9 beholder minijack-stikket, så du stadig kan lytte til musik med et kablet headseat uden at skulle bruge en adapter.

Samsung Galaxy X

Der er i øjeblikket mange rygter om en kommende Samsung-telefon med kodenavnet Galaxy X.

Det skulle være en ny premium-model fra Samsung med et særligt unikt sammenklappeligt design og foldbare skærme. Foldet sammen ligner den en almindelig 6 tommer stor Samsung-telefon, men åbnet minder den om en mindre tablet.

Der er masser af rygter og masser af kloge og interessante design-renderinger, men endnu ingen lækkede fotos eller renderinger.

Se derfor Samsung X som et stort “måske.”

Læs også: Test af Samsung Galaxy S8+: Super lækker smartphone med få, men ærgerlige mangler

LG G7

LG udgav sidste år LG G6 i slipstrømmen på Samsungs S8’er, og blev totalt kørt over af Samsungs marketingsmaskine.

Det hjalp ikke på det, at LG G6 havde forældet hardware sammenlignet med andre topmodeller, så den sydkoreanske producent har noget at bevise i 2018.

Der er dog ikke meget at skrive om endnu. Ingen læk eller store rygtersamlinger er sluppet ud fra Korea, men du kan forvente en lancering i forbindelse med Mobile World Congress-messen til februar.

Her har LG de sidste mange år lanceret sin G-model.

LG var også en af de første virksomheder til at omfavne det næsten rammeløse design, så forvent en forfining på dette område.

LG var også en af de første til det dobbeltekamera, så også her kan du forvente at se forbedringer på et allerede godt kamera.

Huawei P11

Huawei forventes at følge traditionen og lancere en ny P-telefon i løbet af foråret. Alle rygter peger på en lancering af “P11” i februar i forbindelse med Mobile World Congress.

Hvor P10 var en glimrende smartphone med et dual-kamera med Leica-branding, kunne P11 blive et kamera-monster.

Alle rygter tyder nemlig på, at der kommer en "P11 X" med tre kamera-elementer på bagsiden, hvoraf ét kamera bliver med en 40 megapixel sensor.

Ikke siden Nokia-tiden har vi set en smartphone med 40 megapixel, og det er uvist hvordan et kamerasystem med tre kameraer fungerer, så det bliver spændende at følge med i lanceringen, der forventes at ske i februar.

Den forventes desuden også at have Huaweis kraftfulde Kirin 970-processor, som du allerede nu finder i selskabets Mate 10 Pro-telefon.

HTC U12

Selv om HTC solgte en stor del af sin smartphone-virksomhed til Google i 2017, så producerer den taiwanske mobilgigant stadig smartphones i sit eget navn.

HTC har allerede meldt, at der vil komme en efterfølger til sidste års HTC U11 og U11 Plus, og det er nærliggende, at navnet bliver U12.

Sidste år blev HTC U11 lanceret i maj, og der er intet, der tyder på, at det skulle være anderledes i år. Dette bakkes op af en sen november-lancering af den opdaterede U12 Plus sent i 2017.

Læs også: Rygte: Google kan være på vej til at købe HTC

Vi ved endnu kun meget lidt om en kommende U12. HTC har selv meldt ud, at man vil til at producere smartphones med to kameraer, så forvent dette på en U12.

Man må også formode, at den unikke Edge Sense-teknologi, hvor man kunne klemme på telefonen for ekstra funktioner, vil følge med over fra U11, ligesom det unikke og ret attraktive “smeltede glas”-design også følger med.

OnePlus 6

Kinesiske OnePlus har kun netop lanceret sin OnePlus 5T tilbage i slutningen af november, men alligevel kan du se frem til en ny lanceringen inden for de næste par måneder.

OnePlus 6 vil ifølge rygter blive lanceret i marts måned med salgsstart i starten af april.

OnePlus 6 forventes at komme med den opdaterede Snapdragon 845-processor, og der er også snak om en fingerskanner gemt under telefonens skærm, der vil dække mere af fronten end på OnePlus 5T.

Hvad det betyder for prisen - det største trækplaster ved OnePlus’ telefoner - er endnu uvist, og husk på, at det alt sammen stadig blot er rygter og læk.

iPhone “9”

Det er sikkert som amen i kirken, at Apple lancerer en eller flere nye iPhones i september/oktober.

I år bliver næppe nogen undtagelse, men det er stadig meget tyndt med rygter om de kommende nye iPhones. Og bliver navnene iPhone 9 og 11? Eller ændrer Apple på sin navngivning, så det ikke er så underligt?

Det eneste reelle, som rygter peger på indtil videre er, at der formodentligt kommer tre smartphones igen: en “Plus” iPhone med en 6,5” OLED-skærm, en mere almindelig 5,8 tommer OLED-skærm og til sidst en - formodentligt - billigere model med en 6.1 tommer TFT-LCD-skærm.

Alle forventes at få en skærm, der ligesom iPhone X dækker næsten hele fronten af telefonen. Der er dog lang tid til september og dermed masser af tid til læk.

Samsung Note 9

Samsung forventes også i efteråret at komme med en ny Note-telefon.

Note 7 gik op i flammer, men Note 8 ser ud til at have været en ganske fortræffelig succes for Samsung, selvom det unægteligt er en niche-telefon til dem, der vil have store smartphones og stylus-penne.

Der er ikke rigtig nogen rygter at nyde endnu, men forvent igen en august-lancering.

Pixel 3/3 Plus

Googles egen Pixel-serie må formodes at udkomme til efteråret ligesom de to foregående år, og der er endnu ikke de store rygter.

Google opkøbte HTC’s Pixel-afdeling med 300 mand sidste år, så forvent derfor en endnu større sammenhæng mellem hardware og software i de kommende Pixel-enheder.

Så må vi bare håbe, at det endeligt bliver muligt at købe dem i Danmark…

OnePlus 6T

Hvis OnePlus følger sin egen rytme, kan du forvente en relancering af OnePlus’ 6’er i form af en T-model i løbet af 2018’s sidste måneder.

Huawei Mate 11 Pro

Huawei har reelt to serier af topmobiler: Sin P-serie og sin Mate-serie.

Mate 10 Pro var vores favorit-telefon i 2017, og vi har lige så høje forventninger til Mate 11 i 2018.

Der er lang tid til november 2018, så derfor er det også naturligvis sparsomt med informationer om Mate 11-telefonerne.

Det vil dog ikke overraske, hvis Mate 11 og Mate 11 Pro vil komme udstyret med en endnu lanceret Kirin 980-processor, efterfølgeren til sidste års Kirin 970.

Hvilken telefonlancering ser du mest frem til?