Artikel top billede

Det skal du gøre for at få skiftet dit (måske slidte) iPhone-batteri til 229 kroner

Apple har sænket prisen for at få skiftet batteriet i iPhone det næste år efter en større afsløring, og hvis du vil gøre brug af tilbuddet, skal du gøre dette

Apple endte i en slem kattepine, da det kom frem, at selskabet bevidst sænker iPhones ydeevne efter halvandet års tid.

Det kan let lyde grådigt og ondsindet: At Apple forsøger at tvinge iPhone-brugere til at købe en ny telefon, fordi de tror, at den gamle telefon er blevet for gammel eller er gået i stykker (og mange har nok købt en ny telefon på grund af dette).

Problemet er i stedet det interne batteri, og derfor tilbyder Apple at udskifte batteriet til en nedsat pris, hvilket vil give dig længere batterilevetid og ydeevnen tilbage (hvis den har været begrænset.)

Læs også: Efter bevidst at have gjort iPhones langsommere: Apple undskylder ved at sænke prisen for batteri-udskiftning

Billig batteriskifte

Du kan indtil udgangen af 2018 få et nyt batteri for en langt lavere pris end tidligere (229 kroner i stedet for 629 kroner), hvis du har en iPhone 6 eller nyere (6, 6Plus, 6S, 6S Plus, SE, 7, 7 Plus og i princippet også 8, 8 Plus og X). 

Dette gælder alle ovenstående telefoner, uanset om batteriet reelt er dårligt eller ej: Apple skifter det hele. 

Har du en tre to-tre år gammel iPhone 6 eller 6S er det oplagt at tage imod tilbuddet, som kan give din iPhone nyt liv til mindst et år endnu.

Det vil uden tvivl give dig en længere batterilevetid, men det behøver ikke nødvendigvis at give dig en bedre ydeevne. Har du et utal af apps til at køre i baggrunden på din telefon, kan det også være grunden til en langsom telefon.

Man kan også spekulere i at vente med at få skiftet batteriet til slutningen af 2018 og på den måde skumme mere af fløden.

Sådan gør du

For at gøre brug af tilbuddet, skal det ske igennem Apple og ikke din teleudbyder.

Da der ikke findes en eneste Apple Store i Danmark, skal indleveringen ske via Apples supporthjemmeside.

Denne finder du et link til her

Her skal du klikke på “iPhone,” klik “Batteri, strøm og opladning,” klik “udskiftning af batteriet,” og klik derefter, at du har købt telefonen i “Apple Online Store,” og derefter logge ind med din AppleID. 

Du har måske købt din iPhone hos en mobiloperatør, men klikker du her på “mobiloperatør,” vil du blot blive henvist til din teleoperatørs hjemmeside, hvor du ikke kan gøre brug af tilbuddet. Blandt andet fortæller TDC Computerworld, at man her vil hjælpe sine kunder med kontaktinformation til Apple. 

Opdateret. Telenor og 3 fortæller til Computerworld, at du godt kan få ordnet telefonen hos dem. Hos Telenor koster det dog knap 320 kroner, og hos 3 sørger man for at sende telefonen til Care1, som tager 329 kroner for det (inklusiv fragt til Care1). 

Hernæst har du to valgmuligheder: Indlever telefonen til reparation hos en autoriseret reparatør eller send den ind til Apple.

Til Apple

Indsender du din iPhone til Apple, vil det koste dig lidt mere end 229 kroner på grund af 93 kroners fragt.

Det ser lidt mystisk ud på Apples hjemmeside, når vi forsøger at bestille et batteriskift, men prisen bliver korrekt omkring de 322 kroner inklusive fragt til Holland.

Stadig markant billigere end 629 kroner, som det kostede før, men det vil tage Apple op til fem til syv dage, før telefonen har fået skiftet batteriet. Det stinker, men er dog nok uundgåeligt.

Til danske autoriserede reparatører

Du kan også vælge at foretaget batteriskiftet hos en af de danske autoriserede reparatører.

Det gælder blandt andet Humac og Care1, som begge har butikker flere steder i Danmark.

Du kan finde en hel liste over alle de danske autoriserede reparatører på Apples side. 

Her kommer du dog til at betale mere end de 229 kroner, men prisforskellen er ikke så stor igen.

Hos Humac vil det koste dig 349 kroner at få skiftet batteriet. Det er en smule højere end prisen hos Apple selv, men til gengæld vil det kun tage et par dage.

Hos Care1 er prisen også tilsvarende højere end hos Apple.

Her koster det 299 kroner for at få skiftet batteriet, hvis det må tage op til tre dage dage, men 398 kroner, hvis det skal gøres på et par timer. Så kan du selv vælge, alt efter hvor afhængig du er af din iPhone.

Inden du afleverer telefonen

Inden du afleverer telefonen, bør du foretage dig nogle forholdregler.

Du bør gemme et back up af din smartphones indhold, hvad end det er i iCloud eller i iTunes på din computer.

Du kan også med fordel selv tage dit SIM-kort ud, inden du sender det af sted. Bare for en sikkerheds skyld.

Hvis du går op i ydeevne, og vil se om batteriskiftet har haft en effekt på ydeevnen, så kan du hente appen Geekbench 4 og gennemføre en benchmark, gemme resultatet og tjekke igen, når du får din telefon tilbage med et frisk batteri. 

Er skærmen på din telefon knust eller har revner, så kan du ikke få foretaget batteriskiftet. Dette er på grund af den sugekop, der adskiller iPhonens dele fra hinanden vil flå glasset i stykker.

Vurder derfor, om det kan svare sig at få skiftet batteriet og skærmen, eller det er bedre at vente og købe en ny telefon senere.

Læs også: Test af iPhone 8 Plus: Fremragende smartphone eller snedigt marketingstunt?