Artikel top billede

Her er de vildeste bundkort fra Gigabyte

Hvor vildt et bundkort er det muligt at fremstille, hvis prisen er komplet ligegyldig? Gigabyte har knoklet for at besvare spørgsmålet, og resultatet er G1.Killer-serien, der minder mere om et fuldautomatisk maskingevær end en pc-komponent. Kom tæt på her.

Her er verdens vildeste bundkort fra Gigabyte

Hvis du troede, at et bundkort bare er en kedelig standardløsning baseret på et konservativt, grønt PCB (printed circuit board, bundkortets printplade), så forbered dig på en overraskelse af dimensioner.

Taiwanske Gigabyte er i forvejen kendt for at producere bundkort til de mest entusiastiske brugere, men med produktlinjen G1.Killer er almindelig sund fornuft kylet i makulatoren til fordel for en nærmest perverteret dyrkelse af ekstrem pc-ydelse og energifrås.

De nye G1.Killer-bundkort er baseret på Intels X58-chipsæt, der ganske vist ikke er det absolut nyeste isenkram på markedet, men alligevel det mest imponerende fra et ydelsesmæssigt perspektiv.

LGA 1366-soklen (Land Grid Array) er også stadig førstevalget, hvis du er ligeglad med prisen og har tænkt dig at spendere en mindre formue på din computers komponenter - eksempelvis i form af Intels Core i7-990X Extreme Edition-processor, der alene koster omkring 7.000 kroner.

Militæret som inspiration

De forvoksede bundkort er tydeligvis inspireret af militære operationer, hvilket kan ses ud fra det sorte PCB kombineret med sorte og grønne porte. Sydbroens køler er fantasifuldt udformet som et geværmagasin, og bundkortene, hvoraf der findes tre forskellige modeller i alt, lystrer navnene 'Assassin', 'Sniper' og 'Guerilla'.

Det kan på almindeligt dansk tolkes som en direkte henvendelse til et gamer-orienteret publikum, der nyder at tømme magasinet på den virtuelle slagmark i hæsblæsende 3D-spil.

Funktioner i spandevis

Det dyreste bundkort af de tre, G1.Assassin, benytter et såkaldt XL-ATX-format, så et forvokset kabinet er en nødvendighed. De øvrige to modeller er baseret på det almindelige ATX-format, der er kompatibelt med væsentligt flere kabinetter.

Bundkortene er designet til det mest grafikhungrende publikum og understøtter adskillige grafikkort i samme pc - det, som Nvidia og AMD normalt kalder SLI og Crossfire.

Gigabytes ingeniører har desuden kælet for funktionaliteten og inkluderet lækre lydkort fra Creative og toptunede netværkskort fra Bigfoot Networks, så du har de optimale vilkår for at ramme plet i kampens hede. Undtagelsen er det lavest prissatte bundkort i serien, G1.Guerrilla, der må nøjes med en mere almindelig lydchip fra Realtek.

Hvis du alligevel har tænkt dig at smide langt over 20.000 kroner efter din næste stationære computer, kan G1.Killer-serien være et interessant valg.

For alle andre er der mest af alt tale om en ekstrem ydelsespræstation, der er interessant at bevidne. Men som ganske enkelt er for dyr.

Gigabytes nye bundkort er netop landet i handlen og kan blandt andet fås hos Komplett.dk. G1.Assassin koster knap 3.800 kroner, G1.Sniper er prissat til knap 3.000 kroner, og G1.Guerilla kan fås for 2.490 kroner.

Få alle detaljer om bundkortene her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2025: Her er truslerne – og sådan beskytter du dine kritiske data

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

19. august 2025 | Læs mere


Cyber Security Summit 2025 i Jylland

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

21. august 2025 | Læs mere


AI i det offentlige: Potentiale, erfaringer og krav

Hør erfaringerne med at anvende AI til at transformere og effektivisere processer i det offentlige – og med at sikre datakvalitet, governance og overholdelse af retningslinjer.

27. august 2025 | Læs mere