Artikel top billede

Fem gode business-apps til iPad

Tager du notater under møder? Skal du have folk til at skrive under på elektroniske dokumenter? Producerer du lange skrivelser? Så vil disse billige (men ikke særlig kendte) kontor-applikationer lette dit arbejde.

Fem gode business-apps til iPad

I lyset af, at der visse steder i USA stadig er kødannelser uden for de store Apple-butikker, er det let at se iPad'en som en teknologisk stjerne på multimediehimlen, der tiltrækker horder af forblændede forbrugere. Der er trods alt ingen ved deres sansers fulde fem, der ville være lige så begejstrede for et arbejdsværktøj, er der?
 
Tja, og så måske alligevel.
 
Forrester Research har netop udgivet resultaterne af en spørgeundersøgelse blandt 2.300 it-ledere, der peger på, at en ud af fire virksomheder anvender eller har planer om at anvende tablet-pc'er. Der er tegn på, at it-cheferne finder dem mere og mere interessante og er ved at lave udkast til formelle regler for deres anvendelse. Samtidig er de ansatte allerede begyndt at tage deres iPads med på arbejde.
 
Det betyder, at iPad'en ikke kun er til forbruger-drevet underholdning - folk vil også anvende deres iPads til produktivitets-formål. Der findes allerede nogle fremragende kontorværktøjer til iPad, hvor Quickoffice og Dropbox fører an. Visse apps spænder over både arbejds- og fritidssituationer såsom Evernote, der kan bruges til at tage både private og erhvervsrelaterede notater og diktering.
 
Derudover findes der nogle få, fede apps til øget produktivitet på din iPad, som du sandsynligvis aldrig har hørt om. Her kan du læse om fem stykker, der alle koster under 30 kroner, og som vil være til stor hjælp for de fleste virksomheder og deres medarbejdere. 
 

DocuSign

Forestil dig, du er en salgsmedarbejder med en iPad og er i gang med at sælge til en klient. Med DocuSign kan du række klienten din iPad, så han kan gennemgå sin ordre og du kan lukke handlen med det samme. Kunden kan underskrive ordren elektronisk med sin finger på iPad'ens skærm via DocuSign, der kører i browseren Safari.
 
Sådan kan iPad'en sparke dørene ind til elektronisk underskrivning af alt fra salgsordrer til købekontrakter ved ejendomshandel. DocuSign hævder aktuelt at have over seks millioner brugere af den cloud-baserede service, hvoraf mange arbejder i Fortune 500-virksomheder.
 
Sidste efterår frigav DocuSign en gratis app til iPad til håndtering af dokumenter, der skal underskrives. På iPad 2 gør denne app det muligt for brugerne at tage et billede af et fysisk papirdokument, der herefter kan underskrives elektronisk. Den har også en indbygget funktionalitet, der benytter sig af data om geografisk placering til at gemme oplysninger om, hvorhenne underskrivelsen foregik af hensyn til audit.

iA Writer

På et eller andet tidspunkt har de fleste brug for at skrive et længere dokument - hvis ikke ligefrem en decideret roman, så en rapport eller et detaljeret notat. Hvis du har brug for at skrive noget, der er længere end et tweet på 140 tegn, så brug den iPad-app, de fleste skribenter foretrækker: iA Writer.
 
iA Writer har skrællet alle overflødigheder i form af eksempelvis tekstformatering af og lader dig i stedet fokusere på ordene i standard-skrifttypen Courier (forestil dig en gammeldags skrivemaskine). Det virtuelle tastatur er sat op til at lette den almindelige tegnsætning, uden at man skal skifte til symbol-taster i tide og utide. Piletasterne hjælper dig til at navigere rundt i dokumentet.
 
Fokus-funktionen er også brugbar. Den dæmper alle ord på nær de tre linjer, du aktuelt arbejder på, for at hjælpe dig med at fokusere. Indikatorer i øverste højre hjørne af læsetid og antal ord hjælper dig med at holde styr på dokumentets længde. Den eneste funktionalitet, denne app mangler, er hjælp til at komme ud af en skriveblokade. 
 

Chat og lydnotater

Salesforce Chatter

Salgs-, marketings- og pr-medarbejdere ved, hvor værdifulde personlige forhold og netværk er. Derfor forekom det også naturligt med en applikation til social networking specifikt tilpasset Salesforce-brugere. Den hedder Salesforce Chatter og udkom sidste efterår. Over en fjerdedel af Salesforces kunder anvender platformen.
 
Salesforce Chatter gør det muligt for brugerne at offentliggøre statusopdateringer, billeder, links og endda PowerPoint-præsentationer samt opdateringer om projekter og salgsaftaler. Man kan oprette erhvervsprofiler, der fremhæver arbejdserfaring, og inkludere grafer over udviklinger.
 
Salesforce Chatter holder chefen opdateret om de seneste salgsrelaterede begivenheder samt hvad de ledende personer i branchen går og beskæftiger sig med. Som bruger kan man også søge efter folk med relaterede erhvervsinteresser i håbet om at øge sit netværk eller finde potentielle kunder. 
 

SoundNote

Sandsynligheden taler for, at du har prøvet at sidde i et forretningsmøde og panisk forsøgt at nedfælde alt, der bliver sagt, på et stykke papir. Det er ikke særligt effektivt, og man kan let komme til at springe over vigtige detaljer. Og alligevel er denne metode blevet brugt i generationer. Der må da være en bedre måde.
 
Og det er der: SoundNote til iPad. Den lader dig ikke blot tage notater og lave tegninger, men også lave lydoptagelser af mødet.
 
Det bedste ved denne app er, at når du understøtter dine notater med en lydoptagelse, er det ikke engang nødvendigt at gennemlytte timevis af lydoptagelse og måske endda transskribere for at finde manglende detaljer. Et enkelt tryk på et noteret ord, og du hopper direkte til den rigtige placering i lydoptagelsen.
 
(Det er også ekstremt anvendeligt for journalister.) 
 

WordBook

Leder du efter det helt rigtige ord at bruge i en e-mail til dine engelsksprogede forretningsforbindelse? Er du stødt på et ord, du ikke kender? Det sker sikkert hele tiden for mange mennesker, særligt på iPad, der ofte bruges til at læse e-bøger og artikler på nettet.  Den engelske ordbog og synonymordbog WordBook XL til iPad er en af de bedste investeringer i Apples App Store. Du kan hurtigt slå ukendte ord op eller bruge synonymordbogen til at finde det perfekte ord til konteksten. Du kan også bogmærke ord til senere brug.
 
Selv om du hverken arbejder professionelt med det engelske sprog eller er læsehest, kan WordBook hjælpe dig til at undgå de værste brølere såsom Sarah Palins opdigtede ord "refudiate," der tilsyneladende er en sammensmeltning af de engelske ord "refute" og "obviate" og må således på dansk betydningsmæssigt ligge et udefineret sted mellem at gendrive og imødegå. App'en har en smart stavekontrol, der gør det lettere at finde frem til den korrekte stavning af et ord, så den slags sproglige forvirringer undgås.
 
Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere